Onder 14-2 in nieuwe tenues bij sponsor Raaijmakers Tegels & Sanitair

Drie nederlagen en een overwinning voor Basketball Club Lieshout

Lieshout - Onder 12 ging zaterdag op bezoek bij Valkenswaard Falcons. Het thuisteam nam direct een 6-0 voorsprong. In de tweede periode wist Lieshout aan te sluiten. Maar vanaf de derde periode werd duidelijk dat Falcons de sterkste partij was. Elke periode werd de achterstand voor Lieshout een beetje groter. Ondanks 17 punten van Loet Gardenier en 12 punten van Ryan van den Broek verloren de Lieshoutse benjamins met 73-41.

Dames 1 reisde af naar Vlissingen, waar zij het opnamen tegen de nummer twee van de competitie. In het eerste kwart wist Lieshout maar nauwelijks te scoren. Het keek al snel tegen een 18-2 achterstand aan. Het klasseverschil was kwart na kwart zichtbaar en de Lieshoutse dames verloren met 76-41. Floor Welten scoorde 18 punten.

Onder 14-1 nam het in Eindhoven op tegen Almonte. Lieshout had het vanaf het begin lastig met de tegenstander. Het thuisteam leek de wedstrijd al snel te beslissen toen het een direct een verschil van 14-5 op het bord zette. Maar Lieshout wist zich, mede door de veel scorende Finn Flipsen (19 punten) en Joep van Offeren (16 punten) toch vast te klampen aan de tegenstander. De achterstand bleef de hele wedstrijd rond 10 punten. Het lukte Lieshout niet om het gat te dichten, waardoor het verloor met 64-53.

Op zondag bracht Mannen Onder 16 een bezoek aan BC Heeze. Lieshout bouwde in de eerste helft een voorsprong van 15-28 op. In het derde kwart begon het pas echt goed te lopen. Heeze wist in deze periode slechts drie punten te scoren en Lieshout gooide er 16 punten in. In het laatste kwart scoorde Lieshout zelfs 20 punten, waarmee het een overtuigende 30-66 overwinning boekte.

Raaijmakers Tegels en Sanitair nieuwe sponsor Onder 14-2
Vrijdagavond werd Onder 14-2 in nieuwe tenues gestoken. Het team speelt met ingang van de tweede competitiehelft in tenues van nieuwe sponsor Raaijmakers Tegels en Sanitair uit Gemert. Raaijmakers en de basketball club gaan een samenwerking aan voor drie seizoenen.