BC Mixed: winnaar van de wisselbeker.
BC Mixed: winnaar van de wisselbeker.

Jeugdtoernooi bij BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – In sporthal d’n Ekker werd op zondag 29 januari het BC Mixed Open Jeugdtoernooi gespeeld. Bijna 100 jeugdspelers uit de hele regio speelden de hele dag om de prijzen. Maar vooral gezelligheid en sportiviteit stonden voorop. De organisatie was in handen van de Toernooi Commissie (TC) van Badmintonclub Mixed. Door een goede voorbereiding, de vele vrijwilligers en strakke planning op de dag zelf verliep het toernooi vlot. 

Nog voor aanvang van het toernooi om 9.00 uur waren er helaas nog enkele afmeldingen. De TC moest direct aan de slag om het wedstrijdschema aan te passen. Maar door de jarenlange ervaring is dat in korte tijd opgelost. Na een kort openingswoord van voorzitter Ton Slaets werden de eerste wedstrijden omgeroepen en kon er worden gestart. Er waren kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar. Die zijn onderverdeeld op leeftijd en niveau in vier klassen: A, B, C en Pupillen. Om de wedstrijden vlot en eerlijk te laten verlopen heeft BC Mixed ook dit jaar weer tellers geregeld. Deze vrijwilligers vanuit de eigen vereniging nemen de kinderen mee naar de baan en zorgen voor een goed verloop van de wedstrijd. Zo kunnen de wedstrijden goed achter elkaar ingepland worden en kunnen de kinderen dus veel wedstrijden spelen.

Wisselbeker
De dag werd rond 17.30 uur afgesloten in de kantine van sporthal d’n Ekker. Daar vond de prijsuitreiking plaats. Nadat alle prijswinnaars naar voren waren geroepen werd tot slot de winnaar van de wisselbeker bekend gemaakt. Dat is de vereniging die in alle klassen het meest in de prijzen is gevallen en daarmee het meeste punten heeft behaald. De wisselbeker blijft dit jaar in Beek en Donk want onder luid gejuich werd hij gewonnen door de jeugd van BC Mixed. Kijk voor alle foto’s op www.bcmixed.nl en volg de vereniging op Facebook en Instagram.