Afbeelding

B.C. De Ganzeveer update statuten voor WBTR en benoemt nieuwe voorzitter

Sport Sport

Aarle-Rixtel - De jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) van badmintonclub De Ganzeveer was op donderdag 3 februari. Dit was een extra belangrijke vergadering, daar het zittende bestuur het voorstel deed de statuten én het huishoudelijk reglement te wijzigen. 

Om dit te kunnen doen was de aanwezigheid van 2/3e van het totale ledenaantal, jeugd-, senior- en ereleden, nodig om tot stemming te kunnen komen. Dankbaar is het bestuur dan ook dat de leden gehoor gegeven hebben aan de uitnodiging waardoor de ALV drukbezocht was en de stemming, met een positief resultaat, door kon gaan. 

Er vond ook een bestuurswissel plaats. Willem Sterken heeft na 12 (!) jaar zijn bestuursfunctie neergelegd. In deze 12 jaar heeft hij diverse rollen vervuld waarvoor de club hem erg dankbaar is. Voorzitter Bas van de Greef trad ook af, hij stelde zich herkiesbaar voor een andere bestuursfunctie waardoor er een voorzittersvacature was. Stefanie Martens – van Melick is door de leden verkozen om deel uit te gaan maken van het bestuur en binnen het bestuur is besloten dat zij de rol van voorzitter op zich gaat nemen. Hierbij is Stefanie de eerste vrouwelijke voorzitter van B.C. De Ganzeveer. 

Als laatste werd de vrijwilliger van het jaar bekendgemaakt. Dit jaar heeft Oskar Martens de eer deze titel te dragen. Oskar is al jaren nauw betrokken en afgelopen jaar heeft hij, vanuit eigen initiatief, een toernooi opgezet en georganiseerd voor de leden, introducees en ieder ander die zin had om eens te komen badmintonnen. Deze avond was druk bezocht en de deelnemers hebben er veel plezier aan beleefd.