Sparta’25 en DAW Schaijk houden elkaar in evenwicht

Sport

Beek en Donk - Op een moeilijk bespeelbaar veld golfde het spel lange tijd op en neer zonder dat er een doelkans viel te noteren. Na meer dan twintig minuten spelen moest doelman Bram Werdens voor de eerste keer in actie komen om een voorzet van de rechterkant te onderscheppen. Een paar minuten later mocht zijn collega aan de andere kant in een soortgelijke situatie optreden.

DAW Schaijk nam hierna wat meer het initiatief en dat leidde na bijna een half uur tot het eerste schot op doel. Het was niet meer dan een rollertje en dus een gemakkelijke prooi voor de keeper van de thuisploeg. Direct hierna zorgde een corner vanaf de linkerkant voor een hachelijke situatie voor de goal van Sparta’25. Maar ook nu eindigde de bal in handen van Werdens. In de 35ste minuut kopte Mark Megens uit een vrije trap de bal naast de goal van de groen-witten. Kort hierna zag Tijn van den Berg zijn schot van de rand van het strafschopgebied naast het doel verdwijnen. Net voor rust moest Werdens in de buurt van de zestienmeter-lijn nog eens handelend optreden. Zo stond het met de rust nog steeds 0-0.

Ook in de tweede helft hadden beide ploegen veel last van het moeilijk bespeelbare veld. In de 66ste minuut kreeg Roel Janssen een vrije doortocht naar het doel van Sparta’25. Maar  Werdens kwam daarna een tegen een als winnaar uit de bus. Hierna vielen de corners als rijpe appelen uit de lucht. Uit één van deze corners werd de bal door een Sparta’25 speler over gekopt. Scheidsrechter Kerkhof kende geen achterbal toe maar gaf de thuisploeg opnieuw een corner. En juist uit deze hoekschop kopte Philippe Cleutjens in de 79ste minuut de bal tegen de touwen. Uiteraard waren toen de Schaijkse rapen gaar. De bezoekers gingen furieus op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk vonden ze die in de 99ste minuut. Megens zorgde voor de 1-1 eindstand.

Door het onverwachte verlies van Olympia’18 deden zowel Sparta’25 als DAW Schaijk toch nog goede zaken met dit terechte gelijkspel. Op zondag 5 maart gaat koploper Sparta’25 op bezoek bij Groesbeekse Boys. Aanvang van die wedstijd: 14.00 uur.