Teun van der Vorst.
Teun van der Vorst.

Vrijwilligersavond bij BC Mixed

Sport

Beek en Donk – De jaarlijkse kaderavond bij Badmintonclub Mixed werd gehouden op zaterdag 4 maart. Een avond georganiseerd en verzorgd door het bestuur voor alle vrijwilligers. Ieder jaar wordt er een activiteit bedacht en daarna is er ruimschoots tijd om gezellig met elkaar na te buurten. Dit jaar kwamen Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek. Zij hadden enkele leuke opdrachten in petto voor de vrijwilligers. Ook werd de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Die eer viel dit jaar te beurt aan Teun van der Vorst.

Met 38 personen was de avond zoals gebruikelijk weer druk bezocht. Bij binnenkomst werden de vrijwilligers verwelkomd door Sinterklaas en zorgden de Pieten voor de versnaperingen. Er waren pepernoten en speculaas. Om groepjes te vormen werd aan alle aanwezigen een cadeautje uitgedeeld. Iedereen met hetzelfde presentje zat bij elkaar en zo waren er zes groepjes. Die kregen een uur de tijd om drie opdrachten uit te voeren: pak een cadeau in, schrijf een gedicht over een andere groep en studeer een Sinterklaasliedje in. De deelnemers gingen fanatiek aan de slag en binnen het uur was iedereen klaar om aan de surpriseavond te beginnen. Er werd gedobbeld waarbij aan de uitkomst van de worp een opdracht gekoppeld werd. Ieder groepje kwam aan de beurt om het gedicht en het liedje voor te dragen. Aan creativiteit geen gebrek. Ook verwisselden alle ingepakte cadeaus regelmatig van eigenaar. Toen alle opdrachten voltooid waren bleef er nog één cadeau over in het midden van de zaal. Hiervoor hadden de Sint en de Pieten een gedicht geschreven. Het ging over alle vrijwilligers, maar vooral over de vrijwilliger van het jaar.

Jan Driessens Vrijwilligers Award
In een mooi gedicht werd uiteindelijk de naam van Teun van der Vorst bekend gemaakt als de nieuwe vrijwilliger van het jaar. Hij was zichtbaar verrast en vereerd om de oorkonde te mogen ontvangen. Een prijs die vernoemd is naar Jan Driessens, oud voorzitter en nog altijd vrijwilliger van de club. Teun is bij BC Mixed actief in de jeugdcommissie, geeft iedere vrijdagavond jeugdtraining, is regelmatig aanwezig op jeugdtoernooien als vraagbaak voor ouders en is daarnaast ook nog voorzitter van de Helmondse Badminton Bond (HBB). Een welverdiende onderscheiding dus. De activiteit was daarmee ten einde en de avond werd onder het genot van een hapje en een drankje voortgezet. De Sint en zijn Pieten verlieten het feest en het bestuur nam de regie weer in handen.

Voor meer informatie over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl en volg je hen op Instagram en Facebook.