Afbeelding

Heren 2 HV Bedo pakken winst en titel in laatste seconde

Sport Sport

Beek en Donk - Voor de heren 2 van HV Bedo stond afgelopen zaterdag een lastige uitwedstrijd op het programma tegen de directe concurrent Swift uit Helmond. Bedo, dat bij winst verzekerd zou zijn van het kampioenschap, was met een bijna voltallige selectie naar Helmond vertrokken. 

Gesteund door de trouwe supporters uit Beek en Donk begonnen zij aan de wedstrijd, die gelijk in hoog tempo van start ging. Daarbij moesten de Heren uit Beek en Donk vrijwel meteen in de achtervolging doordat Swift enkele malen makkelijk de defensie van Bedo wist te verrassen. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Beek en Donkenaren de dekking steeds beter op orde en konden zij door een aantal snelle aanvallen de leiding overnemen in de wedstrijd. Dit resulteerde erin dat Bedo met 2 doelpunten voorsprong de rust in kon.

Na de pauze begon de wedstrijd wat harder te worden aan beide zijde, wat voor de Bedo betekende dat zij het regelmatig met een man minder moesten doen door tijdstraffen. Toch wisten de mannen van Bedo een minimaal verschil te behouden op Swift. Tot er in de laatste 30 secondes van de wedstrijd door Bedo een overtreding werd gemaakt op een speler van Swift. Dat was voor de scheidsrechter aanleiding voor een directe rode kaart en een strafworp. Met een stand van 25-25 met nog 4 seconde op de klok had bijna iedereen zich al neer gelegd bij gelijk spel; behalve Stefan Staal, die nam de bal gelijk uit en gaf direct een pass op opbouwer Rudy Kanters. Die schoot vanaf 18 meter de bal achter de Helmondse keeper, met een doelpunt als gevolg. Direct daarna volgde het eindsignaal voor het einde van de wedstrijd. Hierop barste er een explosie van vreugde door de sporthal in Helmond en werd er met de supporters nog een mooi spontaan feest van gemaakt.

Voor de mannen van Bedo staan er nog drie wedstrijden op het programma, nog een mooie uitdaging voor deze fanatieke groep om deze wedstrijden in winst om te zetten en zo ongeslagen het kampioenschap te vieren.