Anne en Coen.
Anne en Coen. Foto:

Salland-trail in de sneeuw

Sport Sport

Laarbeek - Een zonnige koude ochtend is het op 11 maart. Er rijden twee auto’s met vier lopers van de Runnersclub Lieshout richting Nijverdal. Ze gaan de Sallandtrial lopen, uitgezet over de Sallandse heuvelrug. Anne en Coen gaan voor de 50 kilometer die om 9.30 start. Dennis en Peter gaan voor de 25 kilometer. De avond ervoor heeft het gesneeuwd. Hierdoor ligt het er prachtig bij, met op elk takje sneeuw.

De ochtend begint koud met temperaturen net onder nul. Maar gaandeweg de trail wordt het warmer, natter en glibberiger. De 25 kilometer gaat geheel door de bossen, geen paadje wordt twee keer aangelopen. Wel wat meer sluipen en bukken door de besneeuwde takken. De 50 kilometer gaat eerst met een grote ronde over heidegebied en daarna nog door het bos.

Dennis loopt zonder moeite. Peter doet het rustiger aan, genietend van het mooie landschap, en raakt tijdens het lopen aan de praat met andere trailrunners. Anne loopt zonder moeite de 50 kilometer. Coen loopt door een verkoudheid snel in de verzuring, hierdoor zit ook zijn hartslag hoger dan hem lief is, waardoor hij besluit om na 30 kilometer te stoppen. Al met al een zeer geslaagde dag in een prachtige omgeving, zeker de moeite waard.