Finale tussen Bernadette en De Sprankel groepen 5 en 6
Finale tussen Bernadette en De Sprankel groepen 5 en 6
VIDEO

Basketbaltoernooi voor Laarbeekse basisscholen

Sport Foto/Video Sport

Laarbeek - Basketball Club Lieshout organiseerde op zondag 19 maart het jaarlijkse LBBT, een toernooi voor alle basisscholen van Laarbeek. Voor dit toernooi hadden 21 teams van bijna alle Laarbeekse basisscholen zich aangemeld.

‘s Ochtends was het de beurt aan de groepen 3 en 4. In deze categorie hadden twee teams van De Sprankel zich ingeschreven. Zij kregen een basketbalclinic van ervaren trainers van de club, waarin basistechnieken werden aangeleerd, zoals dribbelen, passen en layups. Er werd enthousiast deelgenomen door de kinderen, die de opdrachten al snel goed wisten uit te voeren. Na de clinic was het tijd om de geleerde technieken in praktijk te brengen. Eerst in een vrije worpen wedstrijd die werd gewonnen door Senn van den Mossel. Daarna in een finale wedstrijd die werd gewonnen door team Fier. De meest waardevolle spelers, in basketball ‘MVP’ genoemd, werden Loek Huijberts en Janne Huijgens. De sportiviteitsprijs ging naar team Frikandel XL.


In de middag stroomde de groepen 5 en 6 van Bernadette uit Mariahout, De Raagten en Het Klokhuis uit Beek en Donk, OBS de Driehoek uit Aarle Rixtel en De Sprankel uit Lieshout binnen. Negen teams namen het in twee poules tegen elkaar op. Na de kruisfinales waren de finalisten bekend. De Punchers (De Raagten) namen het op tegen Mariahout United (Bernadette). In een energieke wedstrijd was het Mariahout United dat de titel wisten te pakken. Zij wonnen de finale met 4-6. De vrije worpen wedstrijd werd gewonnen door Lukas Blankwater (Bernadette). De meest waardevolle spelers waren Jens van der Linden (Bernadette) en Jessie Terbeek (OBS De Driehoek). De sportiviteitsprijs ging naar Forza Mariahout (Bernadette).

Als laatste kwamen de groepen 7 en 8 in actie. Aan dit blok namen tien teams deel van De Raagten en ‘t Otterke (Beek en Donk), De Sprankel (Lieshout) en Bernadette (Mariahout). Ook hier spatte de energie van de spelers af. Er werden spannende wedstrijden gespeeld, waarbij het de teams De Otters (‘t Otterke) en De Bankwarmers (De Sprankel) lukte om de finale te bereiken. Deze finale was een waar gevecht waarin veel werd gescoord door beide partijen. De Otters wisten deze zenuwslopende finale nipt te winnen met 16-15. De vrijeworpenwedstrijd werd na drie verlengingen gewonnen door Dantez Cisneros (De Raagten) en meest waardevolle spelers werden Jad (‘t Otterke) en Noa Donkers (De Sprankel). De sportiviteitsprijs was voor team De Spetters (Bernadette).

Al met al een zeer geslaagd toernooi. Voor de kinderen die meer ervaring willen opdoen met basketball organiseert Basketball Club Lieshout gratis proeftrainingen op vier vrijdagavonden van 18.30 tot 19.30 uur. Deze proeftrainingen zijn op 31 maart, 7, 14 en 21 april. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn welkom om hieraan deel te nemen. Aanmelden kan via www.bclieshout.nl.