Roel de Laat.
Roel de Laat.

Mixteam Badminton Club Lieshout eindigt verdienstelijk zesde

Sport Sport

Lieshout - Het mixteam van Badminton Club Lieshout is in de 15de afdeling van de (landelijke) 8ste divisie op een verdienstelijke 6de plaats geëindigd. In de laatste wedstrijden liet het Rudra United achter zich en waren BC Gilze (4de) en FST (1ste en kampioen) duidelijk te sterk. Met een zesde plaats en 36 behaalde punten heeft het team duidelijk véél beter gepresteerd dan het voorgaande seizoen 2021/2022.

BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement – Rudra United-3: 5-3 
De thuiswedstrijd tegen het derde team van Rudra United werd uiteindelijk een prooi voor de Lieshoutse badmintonners. In de wedstrijd werden drie van de vier singlepartijen gewonnen: alleen Tim van Bommel kon zijn singlepartij niet winnen. De dubbelpartijen werden wél eerlijk verdeeld. Ainara Vandegard en invalster Diony Janssen wonnen de damesdubbelpartij terwijl Tim van Bommel en Roel de Laat de herendubbelpartij verloren. Ook de mixpartijen werden eerlijk gedeeld waardoor er uiteindelijk een overwinning van 5-3 op de borden kwam.

BC Gilze-5 - BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement: 6-2
In de uitwedstrijd tegen BC Gilze maakte Corine Holweg haar opwachting in het mixteam. Na maanden van blessureleed kon ze eindelijk weer aan de slag en ook nog eens winnen. Corine won, als tweede dame, met 21-16, 11-21 en 12-21 van Mandy van Baal. Eerder hadden de Lieshoutse badmintonners al hun beide dubbelpartijen verloren en ook de andere singlepartijen konden niet gewonnen worden. Omdat één van de twee mixpartijen uiteindelijk tóch gewonnen werd, konden alsnog twee punten punten aan het totaal worden toegevoegd.

BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement – FST-2: 0-8
Dat het tweede mixteam van FST een maatje te groot is voor de Lieshoutse bamintonners was in de eerder gespeelde uitwedstrijd al duidelijk. Toch moesten Noah Martens en Mike Overbeek tot het uiterste gaan om de herendubbelpartij binnen te slepen. Met 21-16, 19-21 en 20-22 gaven de Lieshoutse heren zich niet zomaar gewonnen. In de andere dubbelpartij (de damesdubbel) was het verschil wél heel groot: Ainara Vandegard en Carolien van den Biggelaar moesten met 9-21 en 3-21 hun meerdere erkennen in Olivia van Dommelen en Fenne Martens. Ook in veel singlepartijen was het verschil te groot, waardoor de punten aan FST gelaten moesten worden.