Casper van Thiel (U14-1) brengt de bal op tegen Almonte

Basketbalsters Lieshout winnen opnieuw van topteam

Lieshout - De teams van BC Lieshout speelde op zaterdag thuis. Onder 12 nam het op tegen Falcons uit Valkenswaard. De bezoekers hadden in de eerste periode al een voorsprong van 0-12 op het bord gezet en was deze wedstrijd duidelijk sterker. Lieshout kon vooral ervaring opdoen in een met 41-79 verloren partij.

Mannen Onder 16 speelde tegen BC Heeze. Na een gelijkopgaand eerste kwart, nam Lieshout in de tweede periode een voorsprong van 30-20. Deze voorsprong werd na rust verder uitgebouwd naar 42-20. In de laatste periode hielden de teams elkaar in balans, maar de opgebouwde voorsprong kwam niet in gevaar. Lieshout won met 59-37.

Onder 14-2 speelde tegen Achilles uit Nuenen. Het eerste kwart ging gelijk op, omdat Lieshout te makkelijk scores weg gaf en zelf veel kansen mistte. In het tweede kwart nam Lieshout een voorsprong van 13 punten. Achilles antwoordde met slimme ‘pick en roll’ spelletjes. Daarop had Lieshout in de tweede helft een antwoord. Met fast breaks van onder andere Mayke Rooijackers (18 punten) werd voorsprong uitgebouwd naar een 91-45 overwinning.

Mannen Onder 18 nam het ook op tegen Achilles. Al in het eerste kwart maakte Lieshout met 16-4 duidelijk dat er niets te halen viel voor de bezoekers. Bij rust stond het 31-19. In de tweede helft bouwde Lieshout de voorsprong verder uit en won met 76-38. Sven Beckers was met 34 punten, waarvan 9 driepunters topscorer aan Lieshoutse zijde.

Onder 14-1 nam het op tegen het nog ongeslagen Almonte uit Eindhoven. In een fysiek duel was het Lieshout dat bij rust met één punt leidde. Maar spelverdeler Joep van Offeren raakte geblesseerd, waardoor Lieshout moeite kreeg met het opbrengen van de bal. Almonte nam de wedstrijd over en liep uit naar een 46-70 overwinning.

Heren 2 nam het op tegen Yellow Sox uit Bakel. Na de eerste helft keek Lieshout tegen een kleine achterstand van vijf punten aan. In de tweede helft sloeg Yellow Sox een gat van 15 punten. Lieshout knokte zich terug tot acht punten, maar kon een 48-56 verlies niet voorkomen.

Dames 1 speelde tegen nummer twee Attacus uit Veghel. Lieshout speelde goed en stond bij rust voor met 36-25. In het derde kwart maakte Lieshout het verschil, door uit te lopen naar 20 punten voorsprong. Het gaf de overwinning niet meer uit handen en won met 67-51.