BCL-GD1/MK Sport bestaat officieel uit Ainara Vandegard, Tim van Bommel en Stan van Vijfeijken
BCL-GD1/MK Sport bestaat officieel uit Ainara Vandegard, Tim van Bommel en Stan van Vijfeijken

Dubbelteam Badminton Club Lieshout beleeft lastige start

Sport Sport

Lieshout - Het gemengd-dubbelteam van Badminton Club Lieshout heeft een lastige start meegemaakt in de nieuwe dubbelcompetitie. Dit nieuwe team in een nieuwe competitie is ingedeeld in de 5de afdeling van niveau B. Door het terugtrekken van het Beuningse dubbelteam, waarvan wél gewonnen was, staat de teller voor het team inmiddels op enkel verliespartijen. 

Badminton Nederland (BNL) heeft dit jaar een nieuwe competitie in het leven geroepen. Een dubbelcompetitie waarin door een klein team per wedstrijd steeds drie dubbelpartijen gespeeld worden. Badminton Club Lieshout neemt met één team aan deze nieuwe competitie deel: dat is BCL-GD1/MK Sport. Officieel bestaat het team uit Ainara Vandegard, Tim van Bommel en Stan van Vijfeijken. Inmiddels is het team echter al behoorlijk uitgebreid met de invallers Kees van Kollenburg, Marc Janssen en Diony Janssen.

’t Pluumke-GD1 - BCL-GD1/MK Sport: 3-0
Met invaller Kees van Kollenburg voor de geblesseerde Stan van Vijfeijken heeft het dubbelteam geen potten kunnen breken. In sporthal de Spil in Lent werd het team getrakteerd op een 3-0 nederlaag. Tim van Bommel en kees van Kollenburg verloren de mannendubbelpartij met duidelijke cijfers: 21-6 en 21-11. Ook de twee mixdubbelpartijen werden met dit soort cijfers verloren: Ainara Vandegard en Kees van Kollenburg verloren met 21-10 en 21-7. Ook met Tim van Bommel aan haar zijde kon Ainara Vandegard niet beter presteren. Eli Suherli en Sterre Jacobs versloegen de Lieshoutse badmintonners met 21-12 en 21-13.

BC Shot-GD1 - BCL-GD1/MK Sport: 3-0
Ook met twee invallers, deze keer waren het Marc en Diony Janssen, is het Lieshoutse dubbelteam er niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Dongen. Tegen het dubbelteam van BC Shot hadden de Lieshoutenaren weinig kans. Tim van Bommel en Marc Janssen verloren de mannendubbel met 21-11 en 21-12. Ook beide gemengd-dubbelpartijen werden verloren. Diony Janssen moest zowel met Tim van Bommel (21-8, 21-13) als met Marc Janssen (21-10, 21-11) aan haar zijde de meerdere erkennen in de Dongese mixkoppels.