Tijmen van den Broek (U14-2) onderweg naar de basket

Ruime zege basketballers Onder 14-2

Lieshout - Onder 12 nam het zaterdag op tegen nummer één Yellow Sox in Bakel. In de eerste periode kon Lieshout nog aanhaken, maar al snel liet het thuisteam zien waarom het bovenaan staat. Via een 38-12 ruststand werd Lieshout met 71-37 verslagen.

Onder 14-1 ging met slechts zes spelers eveneens op bezoek in Bakel. Het speelde met passie en verdedigde goed, maar scoren bleek een lastige opgave. De scores liepen lang gelijk op, maar aan het begin van het vierde kwart sloeg Yellow Sox een gaatje. Via enkele scores op rij van Finn Flipsen vond Lieshout de aansluiting, maar winst zat er niet in. Eindstand: 32-31.

Onder 14-2 verloor dit seizoen nog maar één wedstrijd. Thuis tegen Akros. En dus viel er bij de heenwedstrijd in Boxmeer iets recht te zetten. Lieshout startte goed en nam in het eerste kwart een 11-16 voorsprong. De marge werd kwart na kwart verder uitgebouwd, mede via de veel scorende Sennen Munsters (16 punten) en Brendan Mennen (34 punten). Lieshout liep uit naar een 55-82 overwinning en kan zich opmaken voor de kampioensstrijd tegen nummer twee Attacus op 15 april.

Mannen Onder 18 speelde ook in Boxmeer. Bij rust keek Lieshout tegen een 31-19 achterstand aan. Deze marge bleef in stand tot aan het vierde kwart, maar Lieshout vocht zich in het vierde kwart terug tot drie punten. De laatste beslissingen vielen echter in het voordeel van Akros, waardoor Lieshout verloor met 49-46.

Mannen Onder 16 nam het in Geldrop op tegen E.B.C.G. Lieshout verdedigde slap en miste veel kansen, waardoor de teams elkaar de hele wedstrijd in evenwicht hielden. Maar door een scorereeks van Marijn Sanders en Jop van den Baar wist Lieshout de 43-47 winst te pakken.

Heren 1 kwam thuis in actie tegen de studenten van Tantalus uit Eindhoven. Het gehavende Lieshout zag de bezoekers al in de eerste periode afstand nemen. Bij rust was Heren 1 al ‘gedubbeld’ met 17-36. In de tweede helft kwam Lieshout, mede via Ronnie Verheijen vaker tot scoren. Spannend werd het niet meer. Lieshout verloor met 50-86.

Vrouwen Onder 22 speelde thuis tegen Black Eagles uit Rosmalen. In het eerste kwart liep Lieshout uit naar een 18-7 voorsprong. In de volgende kwarten was het ook het thuisteam dat de dienst uitmaakte en verder uitliep. Geleid door Britt Raaijmakers (26 punten) boekte Lieshout een ruime 55-26 overwinning.