Afbeelding

Dames A-jeugd van HV Bedo sluit seizoen positief af

Sport Sport

Beek en Donk - Dit seizoen kreeg de Dames A-jeugd van Handbalvereniging Bedo een nieuwe trainer en coach, Pascal van Veghel. De meiden wisten nog niet echt wat ze moesten verwachten van dit seizoen, maar de aanpak van Pascal wierp al snel vruchten af. De meiden groeiden naar een hecht team en hierdoor was al snel een duidelijke vooruitgang te zien. Er werden mooie wedstrijden gespeeld en enkele moeilijke tegenstanders knap verslagen. Hierdoor draaiden ze in de top mee.                        

Afgelopen zondag stonden maar liefst twee wedstrijden op het programma tegen de nummers 1 en 2, een wedstrijd in vroege ochtend en in de namiddag. Ondanks dat de meiden zich kranig verweerden moesten ze dit weekend in beide tegenstanders hun meerdere erkennen. Ondanks deze nederlagen sluiten ze de competitie toch met een mooie derde plaats af. Gedurende het seizoen hebben de meiden ook de hulp van de Dames senioren, hiervoor zijn ze zeer dankbaar. Op naar het volgende seizoen!

Op zondagmiddag stonden ook de Heren senioren 1 van Bedo op het handbalveld. Zij namen het op tegen Achilles ’95 in Veldhoven in een spannende wedstrijd. Het was vanaf het begin af aan duidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Bedo kwam al snel op voorsprong en wist deze voorsprong uit te breiden tot een ruststand van 12-18. In de tweede helft liet Achilles zich echter niet uit het veld slaan en begonnen ze aan een inhaalrace. De keeper van Bedo maakte een aantal fantastische reddingen en wist zo het verschil klein te houden. Aan de andere kant van het veld was het Kevin van Dinter die zijn team op sleeptouw nam en maar liefst 8 doelpunten wist te maken. Het hoogtepunt van de wedstrijd was echter de spectaculaire actie van Willem, die als een ware superman in de lucht vloog en de bal met zijn vuist in het doel wist te werken na een gemiste kans van Daan Manders. Het publiek ging helemaal uit zijn dak en de spelers van Bedo werden extra gemotiveerd door deze geweldige actie. Uiteindelijk wist Bedo de wedstrijd met 28-36 te winnen, maar beide teams kunnen terugkijken op een spannende en sportieve wedstrijd. Dit maakte het de derde keer van het seizoen dat de mannen van Bedo de punten mee naar huis konden nemen tegen Achilles.