Nieuwe kans op kampioenschap voor Sparta’25

Beek en Donk - Van uitstel geen afstel laten komen. Dat is wat Sparta’25 zondag zal moeten bewerkstelligen. De ploeg had afgelopen weekend bij een zege op Olympia’18 het kampioenschap kunnen vieren. Het werd 1-1.

Beek en Donk - Alles was in gereedheid gebracht voor een groots feest. Een tap buiten, kinderen met spandoeken en zo’n 700 toeschouwers die de wedstrijd kwamen bekijken. Het weer werkte ook nog eens mee. Alleen moest er nog even gewonnen worden van Olympia’18 uit Boxmeer. En dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Op eigen veld won de ploeg van trainer Patrick Methorst namelijk pas twee keer dit seizoen. In uitwedstrijden werd veel beter gepresteerd waardoor de ploeg met nog twee wedstrijden te spelen een voorsprong van vijf punten had op Olympia’18 en DAW.

Onder toeziend oog van onder meer burgemeester Frank van der Meijden begon Sparta’25 goed aan de wedstrijd. In de eerste helft was de ploeg sterker, kreeg het enkele kansen, maar slaagde er niet in om te scoren. Maar, geen vuiltje aan de lucht want Olympia’18 werd helemaal niet gevaarlijk. Dan maar in de tweede helft... En dat lukte. Een verre uittrap van doelman Bram Werdens, Denzel Hajema die de bal verlengde en Freek Schoones die perfect afrondde. Snel na rust was daar het Beek en Donkse feest. Achter de goal van de doelman van Olympia’18 zorgden de spelers van de JO11-1 en JO11-2 van Sparta’25 alvast voor sfeer met toeters en gezang. Kleine kink in de kabel, Olympia’18 kwam een kwartier voor tijd langszij. Sparta’25 deed er alles aan om het toch feest te laten worden. Kansen kwamen er, doelpunten niet.

Na het laatste fluitsignaal stortten spelers ter aarde. Doelman Bram Werdens, belangrijk bij het doelpunt, kon het niet geloven. Teleurgesteld zochten de spelers het kleedlokaal op. Teleurgesteld omdat ze op eigen veld niet met de vele toeschouwers een feest konden gaan vieren. “Dan volgende week maar”, was de reactie van aanvoerder Stan van de Ven en trainer Patrick Methorst. Want dan is er een nieuwe kans. Olympia’18 blijft met nog een wedstrijd te spelen op vijf punten. Die ploeg maakt geen kans meer. Maar de tegenstander van de ploeg uit Boxmeer wel. DAW won zondag met 6-0 en staat nu op drie punten van Sparta’25. Die ploeg heeft dus alles in eigen hand. Niet verliezen zondag in Heeswijk en Sparta’25 is alsnog kampioen en promoveert naar de eerste klasse.

Ondanks dat afgelopen weekend het feest uitbleef, was de sfeer in de bestuurskamer prima. De ontknoping die zondag volgt, past bij het seizoen, was de algemene teneur. Waar men wel van baalde: “Nou moet ik morgen gewoon werken”, lachte voorzitter Erwin Gramser. Als van uitstel geen afstel komt, dan zal Sparta’25 komende maandag alsnog een mooi kampioensfeest gaan vieren.