Tim Aarts
Tim Aarts Foto:

Een beter Mariahout verliest van Boskant

Sport Sport Sport

Mariahout - Onder een lekker lentezonnetje en grote publieke belangstelling speelde VV Mariahout haar laatste thuiswedstrijd tegen Boskant.

Het eerste wapenfeit van Mariahout was een kopbal van Luciano Deben die net over het doel ging. In de 18e minuut had Dennis Veldpaus een mooie actie. Hij omspeelde twee tegenstanders en legde de bal breed op Haike van der Burgt die, door goed verdedigingswerk, net te weinig tijd had om goed uit te kunnen halen. Na een half uur kreeg Boskant de eerste mogelijkheid, maar Jim van der Zanden schoot voorlangs. Direct hierna omspeelde Haike van der Burgt zijn directe tegenstander. Zijn voorzet werd door Boskant in eigen doel gewerkt waardoor de goede keeper van Boskant, Frank Thijssen, kansloos was: 1-0. Lang genieten van deze voorsprong kon Mariahout niet. In de 40e minuut was er een miscommunicatie bij Mariahout, waardoor Michael Merks de bal simpel achter doelman Hagelaars kon koppen: 1-1. 

Na de theepauze kwam Boskant vrij snel op voorsprong. Het was weer Merks die ditmaal via een individuele actie knap scoorde: 1-2. Mariahout wilde koste wat kost niet verliezen en creëerde meerdere kansen. Steeds lag doelman Thijssen in de weg of hij werd gered door paal en lat. Zo had Tim Aarts een hele goede voorzet op Dennis Veldpaus. Het lage strakke schot van Dennis caramboleerde via de linker- en rechterpaal terug het veld in. Mariahout ging steeds aanvallender spelen en had via Huib van Zutphen twee goede kopkansen. Één keer voorlangs en één keer bovenkant lat. Ook Boskant kreeg nog een paar kansjes, maar er werd niet meer gescoord waardoor Mariahout wederom een nederlaag aan de broek kreeg. Boskant speelde zich door deze overwinning veilig, waardoor ze ook het volgende seizoen uitkomen in de 4e klasse.

Hoe graag de technische staf in de laatste thuiswedstrijd ook wilde winnen, de échte wil ontbrak bij het team. Dat is ook wel een beetje te verklaren aangezien over twee weken de nacompetitie start, waarin Mariahout de kans wil grijpen om, weliswaar via een lange route, te promoveren naar de 3e klasse. Volgende week maandag (Tweede Pinksterdag) spelen de Marianen hun laatste competitiewedstrijd uit bij Woenselse Boys, aanvang 14.30 uur.