Jozef Vogels; kampioen in de A klasse
Jozef Vogels; kampioen in de A klasse

Spannende ontknoping biljartclub ‘t Centrum

Sport Sport

Beek en Donk - De laatste biljartwedstrijden van biljartclub ‘t Centrum stonden afgelopen maandag en dinsdagmiddag op het programma van het seizoen 2022-2023.

In de A-klasse werd de wedstrijd Jozef Vogels tegen Henk van de Bergh gespeeld. Jozef, die vooral een sterk tweede gedeelde van de competitie speelde, overtuigde door in 14 beurten zijn 59 caramboles te maken met een gemiddelde van 4,2 en mag zich kampioen noemen in de A klasse. Jozef is ook niet meer in te halen door Peter Vogels en Hans van de Ligt, die ook allebei ook een sterk seizoen speelden. 

De B-klasse was voor Mari Vereijken, die lang op de eerste plek stond, extra zuur omdat hij zijn laatste wedstrijden niet winnend wist af te sluiten. Maar met een mooi gemiddelde van 1,36 en een tweede plek is het seizoen voor Mari toch enigszins geslaagd. Mari van Oorschot werd in deze klasse derde met 1,61 gemiddeld. De eerste plaats ging naar Willy Barten die van de 26 partijen er 20 wist te winnen en zodoende vorige week al kampioen werd met een gemiddelde van 1,54.

In de C-klasse trok Changta Tcheng het kampioenschap naar zich toe. Dat er veel progressie en een stijgende lijn in zit bij Cheng is wel duidelijk. Met 1,16 gemiddeld en met Theo van Schijndel en Fons van de Linden in achtervolging werd Cheng verdiend eerste. In de D-klasse werd i.v.m. verschillende mutaties een anderhalve competitie gespeeld. Hier was Riny van de Elsen heel het seizoen overtuigend. Terecht mag Riny zich kampioen noemen met een mooi gemiddelde van 0,56. Het puntenverschil onderling tussen de nummer vijf en een was gering zodat het spannend bleef tot het eind. 

Het bestuur feliciteert de kampioenen. Graag zien ze jullie op terug op dinsdagmiddag 30 mei voor het algemeen kampioenschap seizoen 2022-2023. De wedstrijden starten om 13.00 uur en worden gespeeld in een halve competitie. Lijkt het je leuk om in competitieverband mee te komen biljarten op maandag- en dinsdagmiddag en kom je uit Laarbeek, meld je dan aan bij Theo van Schijndel 06-13027719, of loop gewoon even binnen in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk op wedstrijddagen. Er zijn altijd bestuursleden aanwezig die u van de nodige info kunnen voorzien.