De JLWC aan het werk met Ainara Vandegard, Barbara van Riemsdijk, Tim van Bommel en Frans van Waardenburg. Op de foto ontbreekt Roel de Laat.
De JLWC aan het werk met Ainara Vandegard, Barbara van Riemsdijk, Tim van Bommel en Frans van Waardenburg. Op de foto ontbreekt Roel de Laat.

Jeugd zéér welkom bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout kan veel jonge badmintonners gebruiken. De vereniging heeft voldoende ruimte om zowel jongere als oudere jeugd te plaatsen. Om invulling te geven aan deze ruimte is er een Jeugd Leden Wervings Commissie (JLWC) die inmiddels op volle toeren aan het draaien is. Met diverse programma’s en initiatieven proberen ze de jeugd te interesseren voor de snelste zaalsport ter wereld: Badminton.

Ook bij sportverenigingen als Badminton Club Lieshout heeft de jeugd de toekomst en wil de vereniging er alles aan doen om voor die jeugd een aantrekkelijk sport-aanbod neer te leggen. Om dat gestructureerd te kunnen doen heeft de vereniging enige tijd geleden een Jeugd Leden Wervings Commissie opgericht. In deze commissie zitten leden die zich verbonden voelen aan de jeugd en ook leden die zelf ooit via de jeugd zijn ingestroomd. Roel de Laat, Ainara Vandegard en Tim van Bommel zijn hier voorbeelden van. Ook (ex-jeugd)trainer Frans van Waardenburg zit in de commissie net als Barbara van Riemsdijk. Een gemêleerd gezelschap dus, dat volop plannen ontwikkelt om de jeugd aan het badmintonnen te krijgen.

Alle leeftijdscategorieën
De commissie richt zich niet op een specifieke leeftijdscategorie. Zo wil zij graag een jonge jeugdgroep oprichten met kinderen tussen ca. 4 en 7 jaar. Deze groep kan spelenderwijs de grondbeginselen van het badminton aangeleerd worden. Dit ‘Bamito’ project valt of staat echter met het binnenhalen van een passende trainer/begeleider: die vacature staat dan ook wijd op. Ook aan de oudere groepen wordt volop aandacht gegeven: onlangs nog heeft de groep aan de leeftijdscategorie van 9 tot 11 jaar een clinic gegeven tijdens de gymlessen van de leerlingen van de Sprankel. Ook heeft de commissie een leskist ontwikkeld die op scholen gebruikt kan worden. Hiermee kan de jeugd kennismaken met de sport badminton en kunnen ze ontdekken dat deze sport echt alles in zich heeft: snelheid, souplesse, conditie en spanning.

Gezellige vereniging
Naast deze sportieve eigenschappen staat Badminton Club Lieshout ook voor een gezellige vereniging waar naast het sporten ook volop aandacht is voor activiteiten naast het badmintonnen. De jeugdbegeleiding is dan ook steeds bezig om leuke activiteiten in elkaar te zetten om de leden met elkaar te verbinden. Er kan dan overigens zowel recreatief en competitief gespeeld worden bij de jeugd: dit jaar wordt Badminton Club Lieshout weer door een jeugdteam vertegenwoordigd in de officiële bondscompetitie van Badminton Nederland.

Is badminton iets voor jou? Kijk dan eens op www.badmintonclublieshout.nl of kom gewoon eens binnen lopen op een woensdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur!