Tim Aarts
Tim Aarts

Seizoen Mariahout eindigt na nederlaag tegen DBS

Mariahout - Op het zonovergoten sportpark van het Eindhovense DBS eindigt het seizoen voor VV Mariahout.

Mariahout kende een sterke start in deze eerste nacompetitie-wedstrijd voor promotie naar de 3e klasse. Op het warme kunstgrasveld wist Mariahout goed te combineren. Dit leidde overigens niet tot echte kansen. Aanvoerder Chiel van Wanrooij had een mooie lange pass op David van Rossum, maar zijn voorzet op Dennis Veldpaus mistte precisie. Stijn van den Heuvel speelde zich knap vrij en had een mooie pass op Haike van der Burgt, die helaas net teveel tijd nam om voor te zetten op de inlopende Tim Barten. Na 25 minuten kwam het eerste wapenfeit van DBS, maar het schot op doel was een makkelijke prooi voor doelman Tom Hagelaars. Na de tussentijdse drinkpauze nam DBS het initiatief over en ze hadden twee gevaarlijke schoten op het doel van Mariahout. In de 36e minuut kwam Mariahout ongelukkig op achterstand. Uit een corner kwam de bal zomaar voor de voeten van Nic Jacobs die goed afrondde: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Tim Aarts in het veld voor Joep van Hoof. Mariahout begon, evenals in de eerste helft, wederom sterk. Tim Aarts kwam enkele malen goed mee op en Mariahout creëerde een veldoverwicht. Uit een corner van Tim Barten kwam de bal voor de voeten van Tim Aarts die de bal op de bovenkant van de lat schoot. Even later kwam Mariahout op gelijke hoogte. Een pass van Stijn van den Heuvel werd gemist door een DBS verdediger waardoor Dennis Veldpaus vrij op doel kon lopen. Dennis werd gevloerd, waarna de scheidsrechter, op advies van de grensrechter, de bal op de stip legde. Topscorer Tim Barten schoot feilloos raak: 1-1. Hierna ging DBS een aantal keer wisselen en er kwamen handige spelers in het veld. DBS kreeg enkele vrije trappen, maar Tom Hagelaars redde of de muur stond in de weg. Één minuut voor tijd kreeg DBS spits Nawabi een vrije kopkans, maar hij kopte over. Beide teams leken zich op te gaan maken voor een verlenging, maar daar dacht invaller Sweegers anders over en met een knappe actie schoot hij in blessuretijd de 2-1 binnen.

Erg jammer en zuur dat Mariahout al in de eerste ronde van de nacompetitie strandt, maar desalniettemin kunnen de Marianen terugkijken op een goed seizoen waarin het een hele tijd meedeed om het kampioenschap en beslag legde op de eerste periode. Hopelijk komen volgend jaar de Laarbeekse derby’s weer terug voor Mariahout, ook al gunt Mariahout buurman ELI het allerbeste in hun volgende wedstrijd voor promotie!