Flamingo’s 1 sluit af met winstpartij

Mariahout - Voor Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, stond op zondag 4 juni een bijzondere wedstrijd op het programma. Het was de laatste competitiewedstrijd, maar het was ook de laatste wedstrijd van het Senioren 1 team van Flamingo’s in het wedstrijdkorfbal. Het team moet noodgedwongen stoppen door een tekort aan speelsters.

DES 1 uit Vierlingsbeek kwam deze zondag op bezoek in Mariahout. De dames hadden een sterke motivatie om met een overwinning af te sluiten. Binnen enkele minuten stond een 2-0 voorsprong op het scorebord door een vliegende start van Ada Kornuijt. Sanne Scheepers werkte kort daarna een doorloopbal af die zij op maat aangespeeld kreeg van Rosa Maas. Het tweede aanvalsvak zette deze voortvarende opening voort. Neeltje Berkvens schiet raak van afstand en tekent de 3-0 aan. In de 10e minuut zorgt Fieke van den Heuvel met een mooi kansje dichtbij de korf voor de vierde treffer voor Flamingo’s. Daarna is het DES die aan hun zijde de 0 van het scorebord haalt door een afstandsschot raak te schieten. Sanne Scheepers zet de stand vervolgens met een slim omdraaiballetje op 5-1. Richting het einde van de eerste helft wordt DES effectiever in, met name de afstandsschoten en scoort tweemaal achter elkaar. In de Flamingo’s aanval wordt Sanne Scheepers ongeoorloofd gehinderd en ze mag aanleggen vanaf de strafworpstip, het wordt daarmee 6-3. Helaas wordt de voorsprong nog voor rust bijna helemaal teniet gedaan door de tegenstander en gaan de ploegen met een stand van 6-5 de kleedkamers opzoeken.

Ook na de start van de tweede helft wordt er snel twee keer gescoord. DES maakt gelijk, maar Ada Kornuijt heeft daar direct een antwoord op en ze schiet de 7-6 binnen. Flamingo’s blijft gedreven korfballen en de aanvalsters creëren goede kansen. Tot tweemaal toe levert dit een doelpunt op voor de thuisploeg, eerst scoort Amy Maas en even later schiet Fieke van den Heuvel raak. Het staat daarmee 9-6. DES probeert bij te blijven en haakt met een afstandsschot aan tot 9-7, maar opnieuw wordt de marge op drie gezet met een afstandsschot van Ada Kornuijt. Flamingo’s moet alert blijven, maar laat toch een paar steekjes vallen en laat DES terugkomen tot 10-9. Zowel Fieke van den Heuvel als Sanne Scheepers zetten hun vizier nog maar eens op scherp en scoren beiden: 12-9. DES doet nog iets terug door het eerst 12-10 te maken, maar het is Fieke van den Heuvel die de eindstand op 13-10 zet. Flamingo’s 1 haalt met een goede wedstrijd een mooie laatste overwinning binnen. Geen individuele publiekswissels als afscheid, wel een welverdiend applaus van de vele toeschouwers en champagne, attenties en bloemen om afscheid te nemen van elkaar en van de coach.

Flamingo’s 2, gesponsord door sportshop Laarbeek, speelde op donderdagavond 1 juni, haar laatste wedstrijd van deze competitie op sportpark De Heibunders tegen VMS ’21 3 uit Schijndel. De punten werden gedeeld door een 4-4 gelijkspel.