Afbeelding

Bierproeven bij ATTC´77

Sport Sport

Aarle-Rixtel - De reguliere competitie is inmiddels afgelopen, dus is het voor de tafeltennissers van ATTC´77 tijd voor andere activiteiten. Zo neemt een aantal spelers deel aan de zomercompetitie die onder andere georganiseerd wordt door TTV Een en Twintig uit Beek en Donk, maar worden ook in de eigen hal activiteiten georganiseerd voor de leden en hun partners.

Zaterdag 3 juni was de jaarlijkse bierproefavond in de kantine aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Vijf jaar geleden startte Jeroen Doensen met deze avond om de leden kennis te laten maken met verschillende speciaalbiertjes. Het werd een succes en het is inmiddels een traditie om deze avond aan het einde van het seizoen te organiseren. De belangstelling voor speciaalbier groeit en dat was ook te zien aan de opkomst. Maar liefst 23 leden plus vijf partners waren aanwezig om zeven verschillende bieren te proeven.

Jeroen had gezorgd voor brouwsels uit Nederland en uit België, bier zonder toegevoegde suikers en energieneutraal geproduceerde biertjes. Uiteraard was er ook een quiz met hele moeilijke vragen, zoals welke schimmel zit er in dit bier, welk ingrediënt ontbreekt in dit bier, hoe heet het meertje bij de Val Dieu brouwerij in België, enz. Gelukkig waren de vragen meerkeuze, zodat er wat te gokken bleef. Twee deelnemers hadden maar liefst 12 van de 14 vragen juist beantwoord. Ze kregen de benaderingsvraag en Christel van der Putten zat het dichtste bij het goede antwoord op de vraag: Hoe lang bestaat bier al? Zij is daarmee de bierkenner 2023 van ATTC ’77. De eervolle tweede plaats was voor Marcel Selder.

Afgelopen weekend moesten de teams voor het nieuwe competitieseizoen worden opgegeven. Door aanwas van nieuwe leden en leden die enthousiast gemaakt zijn om competitie te gaan spelen, heeft ATTC nu twee teams meer dan afgelopen seizoen. Het vaandelteam is ongewijzigd gebleven. Team 2 en 3 zijn van plek gewisseld vanwege het kampioenschap van team 3. Beide teams hebben een speler afgestaan om samen met Werner Doensen en twee nieuwe spelers een nieuw vierde team te vormen.

Het 5e en 6e team zijn hetzelfde gebleven en team 7 en 8 is een mix van spelers van het oude 7e team en vier nieuwe spelers: Yven Swinkels, Henk van der Bruggen, Peter Bevers en Cor van de Ven. Met acht teams zal het elke vrijdag in de najaarscompetitie volle bak zijn in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat.