Clubs uit Beek en Donk verkopen loten voor de Grote Clubactie

Sportnieuws

Clubs uit Beek en Donk verkopen loten voor de Grote Clubactie


Beek en Donk – Verenigingen uit Beek en Donk startten zaterdag 14 september met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie. De clubs gebruiken deze actie om de clubkas te spekken; 80% van de opbrengst van de loten gaat namelijk direct naar de verenigingen. In Beek en Donk doen 4 clubs mee aan de actie.

De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 40 jaar bijna 250.000 clubs geholpen met bijna 230 miljoen euro. Directeur Peter Smit: "Onze loterij wordt steeds belangrijker voor verenigingen in Nederland. Het is hartverwarmend om te zien dat de inwoners van Beek en Donk elk jaar weer loten willen kopen. Veel clubs kunnen niet meer zonder de Grote Clubactie. Ook dit jaar gaan er weer vierhonderdduizend lotenverkopers de straat op om geld in te zamelen voor hun club!"

Nieuw: Superlot
De Grote Clubactie komt dit jaar met iets nieuws: het Superlot. Een Superlot kost 150 euro en biedt een koper 50x kans op de hoofdprijs van 100.000 euro. Met de verkoop van Superloten maken de clubs kans op het Grote Clubfeest met de 538 DJ's on Tour. Een leuke beloning voor alle lotenverkopers. De verwachting is dat dit lot erg populair zal zijn bij bedrijven en sponsoren, die hiermee het verenigingsleven ondersteunen.

Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar bijna 6.000 clubs deel. Gemiddeld wordt per club 1.500 euro bijeen gebracht. Dit geld gaat naar de clubkas, waar vaak speciale projecten mee gefinancierd worden: zoals een trapveldje, de inrichting van het clubhuis of de aanschaf van materialen en uniformen.