Afbeelding

Olympische Spelen op rolschaatsen in Beek en Donk

Sportnieuws

Olympische Spelen op rolschaatsen in Beek en Donk


Beek en Donk – Laarbeek was afgelopen weekend het toneel van het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen. De gloednieuwe sporthal ‘D’n Ekker’ was omgetoverd tot een Olympisch Stadion. Met als thema ‘ROLlympics’ kwamen in een 2,5 uur durende rolschaatsshow alle facetten van het sportevenement voorbij.

Themashow
Het was voor de derde keer dat de KerstROLLERshow van Rollerclub De Oude Molen aan een bepaald thema verbonden was. Na ‘Hollywood’ en een ‘Rollercruise’ was het dit jaar tijd om de Olympische Spelen naar Laarbeek te halen. Op een interactieve manier startte de show met een filmpje vanaf het gemeentehuis. Burgemeester Hans Ubachs stak de fakkel aan en één voor één renden rolschaatssters van De Oude Molen richting het ‘stadion’. Rolschaatsster Esmee Wernsen rolschaatste met de ‘brandende’ fakkel naar binnen en ontstak zo het vreugdevuur. De show kon beginnen.

Grote diversiteit
Na de openingsceremonie, waaraan de slagwerkgroep van O&U een bijdrage leverde, kwam een grote diversiteit aan shownummers voorbij. Zo waren de allerkleinsten leden mascottes van het sportevenement, werd er op de rolschaatsbaan een heuse boks- en tenniswedstrijd uitgevoerd en was de verslaggeving te lezen in een speciaal nummer met kranten. In dit laatst genoemde optreden had zelfs De MooiLaarbeekKrant een aandeel. Het ‘krantennummer’ is één van de shownummers waarmee Rollerclub De Oude Molen komend voorjaar deelneemt aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden.