Afbeelding

Frank Schepers Koning bij handboogschutterij de Eendracht

Sportnieuws

Frank Schepers Koning bij handboogschutterij de Eendracht


Aarle Rixtel - Na een boeiende en tot het eind toe zeer spannende strijd kon zaterdagavond, na het tellen van de punten, Frank Schepers gekroond worden tot nieuwe Koning van HBS de Eendracht. Bij de junioren behaalde Joost Botman de titel van Jeugdkoning. 

 
Zaterdag10 mei vonden onder grote publieke belangstelling de wedstrijden voor de Koningstitels plaats op de doel in Aarle Rixtel. 13 Senioren en 4 junioren gingen de strijd aan waarbij ook Keizer Toon van Hoof, zij het buiten mededinging, deelnam.

Zoals gebruikelijk bij een Koningswedstrijd werden eerst 5 proefpijlen en daarna 32 tellende pijlen verschoten.
De jeugd verschoot de tellende pijlen steeds in sets van 2, waardoor zij vroeger op de avond klaar waren en voor hen de prijsuitreiking al eerder kon plaatsvinden. In de pauze van de seniorenwedstrijd konden de punten van de jeugd worden geteld en bleek dat Joost Botman de nieuwe Jeugdkoning was geworden met 206 punten. Jeugdprins werd Stijn Geene met 183 punten. Ze kregen de versierselen behorende bij de titels door voorzitter Martien v.d. Graef en hun jeugdtrainers Gerrie v. Hoof en Wim v. Mol uitgereikt. Op plaats 3 eindigde Wesley Mulder met 145 punten. Hans v.d. Westerlo werd met 110 punten 4e.

Na de pauze moesten de senioren nog 16 pijlen verschieten en gedurende dit 2e deel van de wedstrijd ontstond een gelijk opgaande strijd tussen 3 schutters, waar de spanning steeds meer van invloed werd. Alle drie hadden in de smiezen dat ze kanshebber waren en dat de laatste pijlen hierbij de doorslag zouden gaan geven. Na de laatste verschoten pijl was nog steeds niet duidelijk wie er Koning zou worden en het publiek gaf ook aan dat er geen duidelijk verschil was waargenomen tussen de 3 schutters. Uiteindelijk bleek na het tellen van de punten dat het verschil tussen nummer 1 en 2 slechts 1 punt was en tussen nummer 2 en 3 slechts 2 punten.

Voorzitter Martien v.d. Graef maakte de totale uitslag bekend en onder groot gejuich werd duidelijk dat Frank Schepers met 1 punt verschil gekroond kon worden tot nieuwe Koning en dat Erwin Wijnhoven nieuwe Prins was geworden. Als 3e eindigde Machiel van Roij. Erevoorzitter Harrie Vos was bereid gevonden de prijzen en bloemen te overhandigen en Frank te kronen tot Koning van de Eendracht 2014. Na het traditionele Koningsschot werd de avond voortgezet met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een hapje.

Uitslag Koningschieten 2014

1. Frank Schepers 281 - Nieuwe Koning
2. Erwin Wijnhoven 280 - Nieuwe Prins
3. Machiel v. Roij 278
4. Toon van Hoof 277
5. Walter Jansen 265
6. Arno Donkers 242
7. Justin v. Dijk 233
8. Michiel Verbakel 223
9. Martien v/d Graef 223
10. Geert v. Ganzenwinkel 221
11. Paul v. Bakel 217
12. Gerrie v. Hoof 176 (hs)
13. Frans Soontiens 167
14. Wim v. Mol 122 (hs)

Op zaterdag 24 mei zal de volgende wedstrijd van het van Ganzenwinkeltoernooi worden verschoten. HBV Concordia Welvaren uit Erp is dan om 18.00 uur de tegenstander.