Afbeelding

Winst voor BCL-1 tegen hoogvlieger BC OSS-2

Sportnieuws

Lieshout - Het vaandelteam van Badminton Club Lieshout begint na een moeizame start in de 4de afdeling van de 1ste klasse punten binnen te halen. Zo werd de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde tweede team van BC Oss gewonnen en werd er -uit- gelijkgespeeld tegen het eerste team van BC Oirschot. Door deze uitslagen heeft het team weer aansluiting bij de middenmoot gevonden, maar blijft het voorlopig nog op een zevende plaats staan.

BC Oirschot-1 – BCL-1/BouwCenter Swinkels: 4-4
Liefst zes van de acht partijen in de uitwedstrijd tegen het eerste team van BC Oirschot moesten in een derde set worden beslist. Alleen dit gegeven geeft al aan dat de partijen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. In de startende dubbelpartijen was dat direct al zichtbaar. Zowel de herendubbelpartij als de damesdubbelpartij eindigde in een derde set, waarvan er uiteindelijk één werd gewonnen door de Oirschotse badmintonners en één door de Lieshoutenaren. In de singlepartijen was het niet anders. Eerste heer Mark van Melick verloor na een zeer lange en enerverende driesetter met 21-18 in de derde set. Eerste dame Nienke Houët deed exact hetzelfde. Ook zij verloor in de derde set met 21-18 haar partij. Tweede heer Luc Musters deed het beter en won zijn singlepartij in twee sets. Boukje van der Werf, die als tweede dame speelde, kon niet op tegen haar Oirschotse tegenstandster en verloor in twee duidelijke sets. De afsluitende mixpartijen waren superspannend. Mark van Melick en Nienke Houët wonnen met 18-21 en stelden zo de tussenstand in de partij bij naar 4-3. Luc Musters en Boukje van der Werf maakten het nog spannender. Zij wonnen met 20-22 in de derde set en sleepten daardoor het gelijkspel (4-4) binnen.

BCL-1/BouwCenter Swinkels – BC Oss-2: 5-3
Waren de wedstrijden van BCL-1/BouwCenter Swinkels tegen BC Oirschot-1 zeer gelijkopgaand: tegen het tweede team van BC Oss was dat niet het geval. In de thuiswedstrijd tegen dit team waren de verschillen vaak behoorlijk. Dat is ook direct af te zien aan het feit dat in deze hele wedstrijd slechts één partij in een derde set uitmondde. Dat was de singlepartij van Boukje van der Werf, die ze overigens keurig won met 21-14. Mark van Melick en Nienke Houët hadden dat toen ook al gedaan: winnen. Zij wonnen echter wel in twee sets. Luc Musters lukt het niet in zijn singlepartij. Hij verloor in twee sets. Eerder al waren de dubbelpartijen eerlijk verdeeld. De heren wonnen in twee sets en de dames verloren in twee sets. Doordat de afsluitende mixpartijen óók werden gedeeld (Mark van Melick en Nienke Houët wonnen en Boukje van der Werf en Luc Musters verloren) bleef het verschil dat gemaakt was in de singlepartijen overeind en konden de Lieshoutenaren vijf punten én een overwinning bijschrijven.

Programma
29 november
13.00 BC’67 Veghel – BCL-1/BouwCenter Swinkels
10.00 BCL-H1/Bavaria – BCEhcv M1

2 december
20.30 BCL-M2/VKS Autoservice – Alouette-M4