Afbeelding

Publiek winnaar bij bekerwedstrijd VV Mariahout

Sportnieuws

Mariahout - Tweedeklasser Venlosche Boys bracht zondag een bezoek aan VV Mariahout voor een bekerwedstrijd in de 3e ronde tegen de Laarbeekse vijfdeklasser. Onderschatting zou het grootste probleem kunnen zijn om deze
wedstrijd tot een goed einde te brengen voor Venlo.

In een wedstrijd waar twee ploegen het voetballend op willen lossen kwam het publiek echt aan zijn trekken. Veel en variërend aanvalsspel met kansen over en weer, spelers die elkaar lieten voetballen. Mariahout ging voortvarend van start en kreeg ook meteen een grote kans. Tim Barten speelde na een goede actie de bal net voorbij het doel. De eerstvolgende aanval werd door Tim Barten omgezet in een doelpunt na een schitterende lob buitenkant voet over de toch boomlange keeper van Venlo, 1-0. Venlo had geen antwoord op het variërend aanvalsspel van Mariahout. Na een mooie steekbal van Coen van Eijndhoven was het wederom Tim Barten die wist te scoren. Alleen op de keeper af maakte hij geen fout, 2-0. Zou Mariahout in staat zijn om voor een sensatie te zorgen? De clubs gingen met een 2-0 stand rusten.

In de tweede helft kwamen 2 gespaarde spelers in het veld van Venlosche boys, welke het verschil wisten te maken. Na een kans voor Mariahout kwam Venlo in een tegenaanval voor de keeper van Mariahout en de Limburgers tekende voor de aansluitingstreffer, 2-1. Hierna knapte er iets bij Mariahout, waarna Venlo uitliep naar een 2-4 voorsprong door doelpunten van Jeffrey Bomers en Ibrahim Arbak. Vervelend was dat Dennis Veldpaus zijn knie verdraaide bij een duel, hopelijk is hij zondag wel weer inzetbaar. Het laatste wapenfeit van Mariahout was een schot op de paal. Mariahout heeft zijn huid duur verkocht en kan terug kijken op een mooie wedstrijd, waarin het publiek uiteindelijk de winnaar was. Eindstand: 2-4.