Afbeelding

Doelpuntrijk einde WAC in kalenderjaar 2015

Sportnieuws

Beek en Donk - De laatste speelronde van het WAC Beek en Donk leverde een keur aan doelpunten op. In elk duel vielen er minimaal zes, tot groot plezier van de toekijkers.

Het eerste doelpuntenfestival werd een feit in het potje tussen DK Garagebedrijf en DHVM Vastgoedmanagement. Deze beide B-klassers wisten gemakkelijk het net te vinden. Met name M. van Bommel stak namens DK Garagebedrijf in een bloedvorm. Hij haalde maar liefst vijfmaal de trekker over in het duel wat uiteindelijk met 8-2 werd gewonnen door de medekoploper. DHVM blijft de laatste plaats middels dit verlies delen.

Eveneens in de rode lantaarnzone bivakkeert FC Avondrood. Ook in het duel met BrabantTent wist het helaas zichzelf geen eerste zege te geven. Het duurde wel lang voordat BrabantTent het verzet wist te breken. Een 1-0 voorsprong werd nog wel weggepoetst door FC Avondrood, maar daarna was het gedaan. BrabantTent liep uit naar een 5-1 zege en nestelt zich zodoende in de top 3 van de B-klasse.

1.FC Geerts wist de favorietenrol waar te maken in het slotduel van de B-klasse deze avond. Zij versloegen Hurkmans met 5-1. Een hoofdrol was weggelegd voor B. Kluytmans die driemaal het net wist te vinden. Hurkmans was niet opgewassen tegen de ervaring van FC Geerts en moest haar hoofd buigen. Daarmee blijven ze hangen in de middenmoot. FC Geerts deelt de koppositie met DK Garagebedrijf, maar heeft nog een duel te goed.

De meeste doelpunten vielen in de A-klasse. Allereerst was daar het duel tussen Vesters Hoveniers en FC van de Burgt die ruimschoots werd gewonnen door Vesters Hoveniers. Mede dankzij drie goals van B. Pellegrino beklonken zij hun huidige 3e stek in de rangschikking met een 7-3 zege. FC van de Burgt, zoals vaker dit seizoen scorend in de slotfase, blijft in de lagere regionen vertoeven.

Van absolute scoringsdrift was sprake in het laatste potje op deze avond. Met een knaller het jaar uit, zo had Café-Zaal De Tapperij bedacht. Ze trakteerden zichzelf op een eclatante 17-3 overwinning op het arme Meulensteen/van Lieshout. Geen spaan bleef er heel van de blauw-witten, die in de beginfase van het duel nog behoorlijk wat tegen konden houden. Toen eenmaal de eerste doelpunten vielen brak het verzet en kon De Tapperij uitlopen naar deze riante overwinning. N. Jansen was de scorende uitblinker met 5 treffers. De Tapperij voert zodoende de druk op bij koploper Sevenmiles. Het gat bedraagt één punt.

WAC Beek en Donk wenst u allen fijne feestdagen en een gelukkig, sportief en gezond 2016 en ziet u graag weer terug op donderdagavond 7 januari voor de herstart van de competitie.