Afbeelding

Goede winst voor vaandelteam Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Het vaandelteam van Badminton Club Lieshout heeft een goede overwinning geboekt. In de thuiswedstrijd tegen derde team van BC Oosterhout werd met 6-2 gewonnen. Voor deze overwinning waren liefst vijf driesetters nodig, waarvan er uiteindelijk drie winnend afgesloten werden. Door deze goede overwinning heeft BCL-1/BouwCenter Swinkels zich met 44 punten uit 11 partijen op een vijfde plek genesteld van de eerste klasse, afdeling 4.

BCL-1/BouwCenter Swinkels – BC Oosterhout-3: 6-2
Het laaggeklasseerde BC Oosterhout was vol goede moed naar Lieshout gekomen voor deze door-de-weekse competitiewedstrijd. In de startende dubbelpartijen werd deze moed echter al meteen gereduceerd door goede partijen van de heren (Luc Musters en Mark van Melick) en de dames (Boukje van de Werf en Nienke Houët) in de startende dubbels. Beide dubbelpartijen werden dan ook gewonnen met goed spel. In de daaropvolgende singlepartijen was het niet anders: Mark van Melick had als eerste heer een driesetter nodig, maar won wel van een teleurgestelde Sander Patijn. Nienke Houët won als eerste dame in twee sets haar partij en Luc Musters won ook, nu als tweede heer, in twee sets. Alleen Boukje van der Werf kon niet winnen. Zij verloor op het aller-allerlaatst met 21-23 in de toegevoegde derde set. Ook samen met Luc Musters kon Boukje van der Werf niet winnen. Deze tweede mixpartij werd (wederom in drie sets) met verlies afgesloten. Doordat Nienke Houët en Mark van Melick in hun (eerste) mixpartij wél wonnen (overigens óók in drie sets) bleven 6 van de 8 punten deze keer in Lieshout.

Kwizut
Dit jaar gaat een team van Badminton Club Lieshout (voor de eerste keer) deelnemen aan ‘Kwizut’. Onder de naam ‘Clier’ is een team gevormd van badmintonners, partners, vrienden en kennissen die allemaal op de een of andere wijze verbonden zijn aan Badminton Club Lieshout. Vanuit de thuishaven van Badminton Club Lieshout - de kantine van Sporthal ‘De Klumper’ - strijden zij op dinsdag 29 december 2015 mee in deze gemeentelijke quiz. Het team ‘Clier’ wordt geleid door de organisatie: Martijn Junggeburth, Jos Kluijtmans en Ine Schipperheijn en komt vanaf 18.30 uur bijeen. Als je het team een hart onder de riem wil steken of zomaar even wil helpen, kan dat natuurlijk. Loop dan gerust even binnen op dinsdag 29 december in de kantine van ‘Sporthal de Klumper’ en ervaar zelf het ‘warme teamgevoel van Badminton Club Lieshout’.

Kersttoernooi
Het Frans Biemans kersttoernooi was ook dit jaar weer een leuke en gezellige afsluiter van het badmintonjaar 2014. Zowel bij de jeugd als bij de senioren werd volop gestreden om kerstlekkernijen, die door ‘Kerstman Frans’ persoonlijk werden uitgereikt. Helaas was er bij de senioren een erg beperkte opkomst, maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop verraste Frans de leden, met een kerstpresentje: een stervormig kaarsenhoudertje.

Ook zin om eens te badmintonnen? Kom dan naar Badminton Club Lieshout. Vanaf de eerste officiële trainingsavond, op woensdag 13 januari 2016, biedt Badminton Club Lieshout, bij de senioren, wekelijks van 20.00 tot 20.30 uur een speciale ‘beginners-training’ aan.

Programma
Dinsdag 29 december
Deelname door BCL-team ‘Clier’ aan Kwizut

Woensdag 6 januari
19.30 Nieuwjaarsborrel jeugd én senioren
19.45 Bekendmaking van de ‘Vrijwilliger van het Jaar’
20.00 Vrij spelen voor de senioren

Woensdag 13 januari
Normale speelavond met om 20.00 uur ‘beginnerstraining’