Drukke en warme van Gogh-loop in Nuenen

Sportnieuws

Laarbeek – De lopers waren vooraf diverse malen gewaarschuwd, veel drinken en doe het vooral rustig aan. Het warme en broeierig weer speelde de lopers parten.

De winnaar op de halve marathon trok zich van alle waarschuwingen niets aan en ging er als een speer vandoor. Met het ingaan van de laatste ronde was een tijd van 1:08 mogelijk, maar finishte uiteindelijk in 1:15. In 5 kilometer 7 minuten verloren, zo zie je dat alle waarschuwingen niet voor niets zijn.

Na jaren van blessureleed is hij weer terug, met de oranjeloop meteen weer de beste Laarbeeker en ook in Nuenen was Ben van Rossum op de halve marathon de snelste RCL-er. Al moest hij op het laatst nog enkele lopers voorbij laten gaan toch een prima tijd van 1:34:30. Herman Zegers was iets rustiger van start gegaan en bouwde zijn race mooi op wat resulteerde in 1:36:07.

Op de 15 kilometer was Marjan van den Tillaar dicht bij een podiumplaats. Met 1:22:47 eindigde zij op de 4e plaats.
Twan Sterken was de eerste RCL-er op de 10 kilometer met een tijd van 49:21, geen p.r. deze keer maar wel een mooie tijd naar omstandigheden. Marcel van Eck finishte net niet binnen het uur 1:00:22 op de voet gevolgd door Loes Janssen in 1:03:43. Hans Janssen had het na 6 kilometer wel gezien en stapte uit de wedstrijd.

John Pennings die donderdag nog 3 keer de Alpe d’Huzes beklom, was naar Nuenen gekomen om lekker uit te lopen. 23:50 is toch iets sneller dan uitlopen. Zij vrouw Rianne deed het iets rustiger en finishte in 35:45. Rianne is pas sinds enkele maanden lid van Runnersclub Lieshout en nu al in staat om op de 5 kilometer een mooie tijd neer te zetten.

Marjan van den Tillaar en Wendy Vane liepen op zondag ook nog de Lady’s-Run in Eindhoven. Wendy liep de 5 kilometer in 26:06, Marjan finishte in 26:45