Geslaagde vismiddag voor jeugd bij H.S.V. Het Geduld

Sportnieuws

Beek en Donk - In het kader van juni watermaand van de gemeente Laarbeek hield Hengelsportvereniging Het Geduld uit Beek en Donk en vismiddag voor de jeugd.

Vooraf was moeilijk in te schatten of er wel genoeg belangstelling voor was, maar gelukkig was er zeker genoeg belangstelling. Liefst 21 deelnemers begonnen aan de wedstrijd en ondanks dat in het begin het water met bakken uit de hemel bleef vallen gingen bijna alle deelnemers door tot het bittere einde. Ze dachten boven zeker dat er niet genoeg water in de vijver stond!

Onder deskundige hulp van een tiental vrijwilligers en een aantal ouders van de kinderen, werd op het scherpst van de snede gestreden om de overwinning. De te verwachte vangsten waren niet al te groot. Immers, op de dag voor de vismiddag, was er een wedstrijd voor de clubleden en daar was de vangst zeer beperkt. Maar de jeugd van de basisscholen lieten zien dat er wel degelijk goed vis gevangen kan worden in de vijver. Er werden door de deelnemers lekker veel visjes binnen gehaald en meteen weer vrijgelaten. De winnaar werd Marek Jansen met 21 vissen en een totale lengte van346 cm.

Tweede werden de broertjes Stan en Tim van Zoggel met 20 vissen en een totale lengte van 320 cm. Hier moet nog wel vermeld worden dat zij de grootste vis van de dag gevangen hadden. Een rietvoorn van 22 cm. Derde werd Max van den Broek.

Alles bij elkaar genomen is het een geslaagd evenement te noemen, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Dat dit alleen maar kan met de hulp van een aantal vrijwilligers is voor iedereen duidelijk. Dank aan de vrijwilligers, die de hengelaartjes met raad en daad hebben bijgestaan en niet te vergeten de hengelaartjes zelf, wat een kanjers waren jullie. In dit weer doorgaan met vissen, een heel stel zelfs zonder paraplu of regenkleding. Hengelsportvereniging Het Geduld is trots op jullie. Hopelijk weer tot volgend jaar.