Afbeelding

Nederland Sterk vertegenwoordigd op EK Hip Hop

Sportnieuws

Gemert/Beek en Donk - Het was een week met alle denkbare emoties tijdens de week van 8 tot en met 12 juni in Ostrava, Tsjechie. Bewondering, tranen, teleurstelling maar vooral vreugde en blijdschap voerden de boventoon.
26 dansers van dansschool Manders uit Gemert, waarvan er diverse uit Beek en Donk komen waren er helemaal klaar voor. Weken hebben ze er naartoe gewerkt, voor Nederland uitkomen op de Europese Kampioenschappen Hip Hop 2016.

Luna Kuijten en Merel Donkers startte op woensdag met hun Duo, dit jaar voor het eerst bij de Junioren (11 t/m 15 jaar). 2e in van het landelijke klassement. Enorm veel zin in het EK en straalden dat ook dik en dubbel uit. Ze behaalde zelfs de halve finale, nooit gedacht dat ze zover zouden komen op dit EK, een geweldige 7e plaats.

Laura van der Zanden en Isa Bevers, Dafne Clignet en Fiene Donkers startte hun duo in de Children klasse. Ook zij zette hun beste beentje voor, Laura en Isa werden 22e, Fiene en Dafne 36e.

Het formatie team MDF-crew was er klaar voor, de wedstrijd liep uit zodat ze pas na 22.00 uur aan de beurt waren, de power zat er goed in, ook de fans (in Oranje uitgedoste ouders) gingen op de tribune uit hun dak). De afgelopen 8 jaar heeft er geen Junior Formatie Team in de finale gestaan, dus was het extra spannend. Pas na half 12 kwam de uitslag, Ja hoor… de meiden gingen uit hun dak toen ze hoorde dat MDF Crew als enigste Nederlands team door was naar de halve finale op donderdag. De concurrentie was sterk, vooral de Oostblok Landen maakte er een geweldige show van, maar de meiden van dansschool Manders bleven strak in hun dansen en deden niet onder voor de andere deelnemers. Vol trots mochten de meiden en hun trainster Samantha Tena Hernandez de 9e plek in ontvangst nemen, In de Top 10 op het EK met een gloednieuw team wat begon als een proef, gewoon omdat het leuk is om in een Formatie te dansen…Wow wat is men trots.

No Limits Crew, een groep meiden waarvan de uiteindelijke samenstelling nog niet zeker was op het EK, zijn 8 dansers, allemaal met hun eigen kracht, ieder op zijn eigen manier maar onmisbaar in de groep. Slechts 7 mogen worden opgesteld. Echt de lastigste taak die je dan als trainster moet volbrengen. Ondanks deze onzekerheid, wisten ze mentaal de knop om te zetten, en stonden ze vol power en trots als een eenheid op het EK. Diegene die tijdens een ronde niet op de vloer stond, moedigde samen met de TeamCaptain uit volle borst hun meiden aan. En dat de meiden het konden bleek maar dat ze de finale behaalden. Gigi Rutten, Vera van de Heuvel, Demi Bosch, Luna Kuijten, Amber Spierings, Noa Otten, Merel Donkers, Fenne Manders, fefeliciteerd meiden met jullie 7 finale plaats op het EK Hip Hop 2016!

Ceep Calm Crew, in dit kids team danst Laura van der Zanden uit Beek en Donk, hun eerste EK avontuur met de groep, supergoed hebben deze kiddies het gedaan, ze behaalde een mooie 9e Plek.

Niki Rutten en Luna Kuijten (Beek en Donk) hadden op donderdag de voorrondes van hun solo. Nikki danst bij de Adults en stond samen met trainster Samantha Tena Hernandez op de vloer.

Laura van der Zanden (Beek en Donk) danste solo in de Children Categorie, ze werd van de 88 deelnemers 53e. Fiene Donkers uit Gemert, behaalde een 24e plaats.

Luna danst voor het eerst bij de Juniors en ook Amber Spierings, Merel Donkers en Fenne Manders (Gemert) hadden zicht gekwalificeerd voor de EK. Zorgen dat je gezien wordt en de eerste ronde overleefd tussen de 120 deelnemers, dat waren de woorden van hun trainster, daarna ziet men wel. De eerste ronde vielen er veel af, helaas gold dit ook voor Merel Donkers, maar hou je maar eens staande tussen al dat geweld en al die grote, ze werd 67e.

Luna en Niki mochten op vrijdag de tweede ronde dansen, helaas behaalde ze allebei net geen derde ronde. Luna Kuijten werd 35e en Niki Rutten werd 44e. Een prestatie om trots op te zijn, als je kijkt dat je tussen de toppers van Europa uit de hoogste klasse staat te dansen. Ieder land zendt namelijk de beste 10 dansers uit naar deze kampioenschappen. Amber Spierings danste zelfs de kwartfinale en werd 23. Fenne Manders had en missie, haar laatste jaar bij de Junioren. Mag zich Nederlands Kampioen 2016 noemen. En nu is ze Vice Europees Kampioen, onder luid gejuich van haar mededansers nam ze vol trots de tweede plaats in ontvangst. Samantha Tena Hernandez, Europees Kampioen 2015 mocht haar titel verdedigen, ze behaalde de finale en werd 5e.

Zaterdag, de Battles, Merel Donkers, Amber Spierings, Fenne Manders haalde helaas niet de voorrondes, maar Samantha Tena Hernandez wél. Ze stond nog als laatste vrouw tussen de mannen… en hoe. Met een lach van oor tot oor, zichtbaar genietend van haar battles. Samantha mocht een geweldige 5e plaats in ontvangst nemen.

!