Turnen bij TV De Ringen
Turnen bij TV De Ringen

Kinderen maken kennis met sporten

Sportnieuws

Laarbeek - De zomervakantie is bijna ten einde en de kinderen beginnen weer met school of nieuwe uitdagingen. Zo was afgelopen week ook voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die zich hadden ingeschreven, een uitdaging om verschillende sporten te beoefenen. Turnen, Basketbal en Badminton stonden op het programma.

Turnen
20 kinderen gingen maandag 20 augustus aan het turnen in sporthal Den Ekker te Beek en Donk. De turnles werd verzorgd door Lara van den Heuvel, lesgever van Turnvereniging De Ringen. Lara volgt een MBO-sportopleiding te Eindhoven, je ziet haar met veel passie en plezier lesgeven aan de kinderen, die enorm hebben genoten. Het enthousiasme spatte ervan af, zowel bij de kinderen als bij de lesgever. Het was super.

Basketbal
Op dinsdag 23 augustus in de avond zijn meer dan 10 kinderen gaan basketballen met Basketbalclub Lieshout. De locatie was buiten op een speelveldje in Lieshout. Hier waren 2 lesgevers aanwezig die keurig netjes de groep in tweeën splitsten en daarbij hebben gekeken naar de leeftijd en het niveau van de kinderen. Dit vooral om een gepaste basketbaltraining te verzorgen, zodat kinderen op eigen niveau kunnen sporten. Deze les kwam dribbelen, passen, trucjes en partijtje aan bod, waarbij je moest scoren op de basket. De kinderen hebben veel geleerd en kennisgemaakt met de regels en het spel basketballen.

Badminton
Ruim 15 kinderen waren vrijdagavond 26 augustus actief bij het badmintonnen in sporthal Den Ekker. Badmintonclub Mixed uit Beek en Donk was met drie lesgevers aanwezig om de badmintonles in goede banen te leiden. Zo waren de leeftijden verdeeld tussen de 4 en 12 jaar. De kinderen waren continu bezig in kleine groepjes met verschillende spellen van badminton. De les was prima opgebouwd, waardoor de kinderen met veel energie en plezier aan de les deel hebben genomen. Er waren vele blije gezichtjes op deze vrijdagavond te zien. Aan het einde van de les kregen de kinderen ook een leuk aandenken mee naar huis, een badminton shuttle als sleutelhanger. Het was harstikke leuk gegaan, de kinderen hebben veel geleerd en plezier gehad!

Inschrijven
Je kunt inschrijven voor sportactiviteiten die zijn bedoeld voor de jeugd in Laarbeek. Kinderen kunnen aan deze activiteiten vrijblijvend deelnemen. Zo staan er vrijdag 2 september nog 2 activiteiten op de planning:

  • Zwemmen bij de Tongelreep te Eindhoven, met familie, vrienden/ vriendinnen, opa's en oma's zijn allemaal welkom voor €2,00 per persoon.

  • Badminton 4 en 5 jaar en 6 t/m 12 jaar kunnen zich inschrijven bij Badmintonclub Mixed te Beek en Donk op 2 september.

Kijk voor meer informatie en planning van sportactiviteiten in Laarbeek op de Facebookpagina 'Laarbeek Actief' of stuur een mailtje naar jvdenden@vierbinden.nl om je in te schrijven voor een of meerdere activiteiten. De kinderen zullen een leuke, leerzame en sportieve middag of avond hebben.


Badmintonnen bij BC Mixed
Turnen bij TV De Ringen
Basketballen met Basketball Club Lieshout
Basketballen in de buitenlucht
Badmintonnen bij BC Mixed