Juul Franssen (in het blauw) bij Judoclub Mariahout
Juul Franssen (in het blauw) bij Judoclub Mariahout

Geweldige judoclinic Juul Franssen

Sportnieuws Sport

Mariahout - Juul Franssen gaf zondag 11 september ter ere van Laarbeek sportief een judoclinic aan de judoka's van Judoclub Mariahout. Na een korte introductie en het groeten mochten de judoka's de meegebrachte medailles bewonderen. Drie judoka's hadden geluk en mochten vol trots de medailles zelfs even dragen en aan iedereen laten zien.

Toen was het tijd om de medailles weer terug te geven, want de training startte met de warming-up. Daarbij was er onder andere extra aandacht voor de correcte uitvoering van de ebi techniek, "heup omhoog", wat toch nog niet zo makkelijk bleek te zijn..

Daarna konden ze de ebi techniek gebruiken bij het uitvoeren van een kanteltechniek vanuit de gevangenispositie. Na nog een kanteltechniek en wedstrijdjes op de grond mochten de judoka's het twee aan twee tegen Juul opnemen. Dat was echt kicken!! Ook trainers Mark en Patrick kwamen onder luide aanmoedigingen nog even aan bod. Geweldig zoals Juul erin slaagt tijdens de clinic iedere judoka persoonlijke aandacht te geven om weer een stapje verder te komen. De judoka's kwamen met een big smile van de mat. Na afloop was er tijd voor een handtekening en natuurlijk een foto met Juul. Sommige judoka's konden het niet laten om toch nog even van de kans gebruik te maken om met een echte WK medaille op de foto te gaan. Een hele gave en unieke activiteit voor de judoka's. De tijd vloog voorbij.

Wil jij je ook eens komen kijken wat judo nu eigenlijk inhoudt? Hoe je judorollen moet maken? Wat houdgrepen en worpen zijn? Hoe een judowedstrijdje in elkaar zit? In aansluiting op Laarbeek Sportief wil Judoclub Mariahout tijdens de nationale sportweek iedereen uitnodigen om kennis te maken met de judosport en wel door lekker mee te komen doen tijdens de training van maandag 19 september.

Trainingstijden zijn:
-Groep 1 leeftijd 5 t/m 9 jaar 18.00 - 19.00 uur
-Groep 2 leeftijd 10 jaar en ouder 19.00 - 20.00 uur

Tip: zorg er wel voor dat je een lange trainings- of joggingbroek en een sweater draagt, dan kun je het fijnst met het judo meedoen.

Tenslotte wil Judoclub Mariahout de organisatie van Laarbeek Sportief en met name de gemeente, Ans van de Kerkhof en de speciale gast Juul Franssen bedanken voor deze fantastische ervaring.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding