Kaatje Versteegden en Theo van Kaathoven, de winnaars van het Koppeltoernooi
Kaatje Versteegden en Theo van Kaathoven, de winnaars van het Koppeltoernooi

'Ons Genoegen' grote winnaar Laarbeeks Jeu de boules Koppelkampioenschap

Sportnieuws Sport

Laarbeek - Kaatje Versteegden en Theo van Kaathoven uit Lieshout mogen zich Laarbeeks Koppelkampioen Jeu de boules 2016 noemen. Zij kwamen dinsdagmiddag als winnaar uit de bus na een spannende en sportieve wedstrijd. De vereniging 'Ons Genoegen' uit Lieshout werd clubkampioen door de meeste partijen te winnen. De wedstrijden vonden plaats in het Bouledrome van Liti of Litini in Helmond.

Het was gezellig druk op de velden in Helmond, waar de verenigingen streden om de eerste plaats. Alle vier de verenigingen uit Laarbeek waren vertegenwoordigd o.a. 'Duutieut' uit Aarle-Rixtel, en 't Trefpunt uit Mariahout, de 'Jeu de Boulesclub' uit Beek en Donk en 'Ons Genoegen' uit Lieshout. De gezamenlijke Jeu de boulesclubs houden al jaren het Laarbeeks mixtoernooi, maar het koppeltoernooi is enkele jaren geleden in het leven geroepen door Wim Vossenberg, de wedstrijdleider van 'Duutieut' en door hem georganiseerd in samenwerking met Jan van Asseldonk, de voorzitter van 'Ons Genoegen'. Door een klein ongeval in huis een paar dagen voor het toernooi kon Wim helaas bij de wedstrijd niet aanwezig zijn, maar dit is allemaal perfect opgevangen door Jan van Asseldonk.

In totaal deden er 80 personen mee, 20 personen per club, en iedereen speelde 3 wedstrijden. Doordat het op deze dinsdag de warmste 13 september ooit door de Bilt gemeten was, werd op het laatste moment nog besloten om zoveel mogelijk wedstrijden op de binnenbanen te spelen, wat tot resultaat had dat er om beurten toch 16 mensen -omdat er binnen minder banen zijn- buiten moesten spelen. Wel zoveel mogelijk in de schaduw en dit is perfect verlopen. Om 13.30 uur werd de middag geopend door een welkomstwoord door de wedstrijdleider en konden de wedstrijden beginnen, er werd fanatiek gespeeld maar wel eerlijk en men ging gemoedelijk met elkaar om. Als spelers er samen niet uit kwamen wie er lag of niet lag, was er een onafhankelijk scheidsrechter die dan besliste, maar die is maar een paar keer gevraagd. Het is een prachtig gezicht als je de toch wel meestal iets oudere senioren zo bezig ziet. Samen spelen en dus ook bewegen, tussen de wedstrijden samen iets drinken en buurten, is dit een mooi tijdverdrijf dus dit moeten ze er in houden.

Om ongeveer 17.00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking na een dankwoordje aan de mensen achter de bar en de scheidsrechter van Liti of Litini voor de door hen geboden diensten.

Uitslag koppels
1e
Prijs en koppelkampioen Laarbeek: Kaatje Versteegden en Theo van Kaathoven uit Lieshout
2e Prijs Martien van Lankvelt en Erik van Houts uit Aarle-Rixtel
3e Prijs Karel en Diny van de Tillaart uit Lieshout
4e Prijs Frits en Henk Vorstenbosch uit Lieshout
5e Prijs Thea van de Kolk en Theo Hoogstraten uit Beek en Donk

Uitslag clubs
1e: Ons Genoegen, 19 gewonnen wedstrijden
2e: Duutieut, 16 gewonnen wedstrijden
3e 't Trefpunt, 12 gewonnen wedstrijden
4e Beek en Donk, 7 gewonnen wedstrijden.

Na Wim Vossenberg beterschap gewenst te hebben, werd de middag afgesloten met de wens volgend jaar weer allemaal aanwezig te zijn.