Badminton Club Lieshout was eerder ook al in trek bij 'Laarbeek Sportief'
Badminton Club Lieshout was eerder ook al in trek bij 'Laarbeek Sportief'

Badminton Club Lieshout klaar voor competitiestart

Sportnieuws Sport

Lieshout - Na de eerste speelavonden in het prille seizoen vangt de competitie 2016/2017 alweer aan voor de teams van Badminton Club Lieshout. Maar, badminton is meer dan alleen competitiespelen. Om die reden houdt de vereniging een nieuwe clinic op een basisschool en neemt de vereniging ook nog eens deel aan de 'Gezondheidsrace 2.0' van de gemeente Laarbeek.

Clinic
Net als afgelopen jaar zal Badminton Club Lieshout een clinic verzorgen op een basisschool. Vorig jaar werden de clinics verzorgd op de Lieshoutse basisscholen; dit jaar is de Mariahoutse Bernadetteschool aan de beurt. Op donderdag 6 oktober 2016 zal een team vrijwilligers (inclusief een gediplomeerde trainer) van Badminton Club Lieshout de gymlessen van deze school verzorgen en de jeugd kennis laten maken met de badmintonsport. Badminton is immers een zeer gevarieerde sport die goed is voor geest én lichaam. Samen met het schoolbestuur zijn daarom afspraken gemaakt om ook de Mariahoutse jeugd eens aan deze snelle zaalsport te laten snuffelen.

Gezondheidsrace 2.0
Badminton Club Lieshout neemt, naast de wekelijkse speelavonden, ook deel aan de Laarbeekse 'Gezondheidsrace 2.0'. De sportvereniging is daar ingedeeld in poule B en mag een activiteit organiseren, speciaal en alleen voor de andere poulegenoten. Omdat die andere poulegenoten een tafeltennisclub, een wielerclub, een lokale omroep en een buurtvereniging zijn heeft Badminton Club Lieshout ervoor gekozen om deze verenigingen eens beter kennis te laten maken met de badmintonsport. De pouleactiviteit zal op zondag 25 september gehouden (aanvang 10.00 uur) worden in sporthal 'De Klumper' te Lieshout en bestaat uit diverse activiteiten rondom de sport badminton en de vereniging Badminton Club Lieshout. Door dit gevarieerd op te zetten kunnen de andere verenigingen op een aardige manier kennis maken met de sport én met de vereniging. Later in het seizoen zal Badminton Club Lieshout in het kader van deze 'Gezondsheidsrace 2.0' nog een activiteit organiseren voor heel Laarbeek.

Competitie 2016/2017
Op zondag 25 september zal de districtscompetitie van het nieuwe seizoen opgepakt worden door de twee Lieshoutse teams die hieraan deelnemen. Beiden beginnen met een thuiswedstrijd. Badminton Club Lieshout zal dit seizoen in twee klassen vertegenwoordigd zijn bij de districtscompetitie: één team speelt in de herenklasse en één team speelt in de jeugdklasse. Bij de midweekcompetitie is de vereniging óók nog eens met twee teams vertegenwoordigd. Hun competitie vangt echter op een later tijdstip pas aan.

Programma zondag 25 september
9.00 uur BCL-U15/Sportpoint Gemert - BC Schijndel U15-1
9.00 uur BCL-H1/BouwCenter Swinkels - BC Oosterhout M4