Bavos kan net op tijd een doorbraak van Michiel van der Steen voorkomen
Bavos kan net op tijd een doorbraak van Michiel van der Steen voorkomen Foto: Marcel van de Kerkhof, Aarle-Rixtel

ASV'33 weet niet te winnen van Bavos

Aarle-Rixtel - ASV'33 heeft afgelopen zondag het Bakelse Bavos niet op de knieën gekregen, en na afloop was iedereen eigenlijk ook wel tevreden met het gelijke spel.

Al in de eerste minuut kreeg ASV'33 een dot van een kans, Thijs van Uden werd in de diepte aangespeeld en stond zomaar ineens vrij voor de doelman van Bavos. Echter de doelman, die goed uit zijn doel kwam, dwong Thijs van Uden terug te draaien, en hiermee was de eerste kans verkeken. Maar een paar minuten later de eerste kans voor Bavos, in een onoverzichtelijke situatie flipperde de bal in de 16 van ASV'33 rond, en uiteindelijk voldoende weggewerkt door de Aarlese verdediging. In deze eerste helft lieten beide teams niet het beste van hun spel zien, maar werd er keihard gewerkt en geknokt voor elke meter. Na ruim een kwartier spelen een tegenvaller voor ASV'33, Ronny Heijmans raakte dusdanig geblesseerd dat hij de wedstrijd niet kon voortzetten. Teun van Asten was zijn vervanger. Na 20 minuten spelen mocht ASV'33 een vrije schop nemen net buiten het strafschopgebied van Bavos, ook deze inzet had niet het gewenste resultaat, en kwam de doelman van Bavos als winnaar uit deze situatie. Even later was er de grootste kans in deze eerste helft, maar ook dit presentje was niet besteed aan de voorwaartse van Bavos. Geheel vrijstaand voor het doel van ASV'33 wist de aanvaller van Bavos de bal op de paal te schieten. Hier had Bavos zeker een 0-1 voorsprong moeten nemen.

Na de rust wist ASV'33 snel op voorsprong te komen, een splijtende pass van Thomas Fritsen op Thijs van Uden, stelde laatst genoemde in staat te scoren, en dat deed Thijs dan ook. Na 47 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Hierna kreeg ASV'33 diverse kansen om de score uit te breiden, maar net als in vorige wedstrijd tegen Mifano twee weken geleden, verzuimde ASV'33 de genadeklap uit te delen. Zelfs de doelman van Bavos gaf ASV'33 middels een inschattingsfout bijna de kans om de score dan zelf maar uit te breiden.

Een klein kwartier voor tijd kreeg ASV'33 dan ook de rekening gepresenteerd, hierbij werd Bavos een beetje geholpen door de scheidsrechter, die in een prima verdedigende actie van Pim v.d. Tillaart toch een overtreding zag. Uit deze toegekende vrije schop op de hoek van het Aarlese zestienmetergebied ging de genomen vrije schop via een Aarles been in het doel, 1-1. Het duurde tot de blessuretijd voordat er weer een gevaarlijke actie voor een van de doelen te noteren viel, Nick Hendriks werd de diepte ingestuurd en kon alleen op de doelman van Bavos af, maar de bal sprong net iets te ver van zijn voet, zodat de Bavos goalie net op tijd kon ingrijpen. Meteen hierna eenzelfde situatie, maar nu voor het doel van ASV'33, maar ook hier was de doelman van ASV'33 de winnaar, met een goede actie voorkwam hij nipt een Bakels doelpunt.

Hierna vond de scheidsrechter het welletjes en beëindigde hij de wedstrijd. Een gelijkspel waar iedereen wel mee tevreden was, maar toch hadden ook beide met wat meer doeltreffendheid de winst kunnen pakken. Aanstaande zondag alweer de vijfde wedstrijd van dit prille seizoen. ASV'33 gaat op bezoek bij SPV in Vlierden.

Opstelling ASV'33; Marnic v Rosmalen, Pim Dubois, Robbert Mol, René de Vries, Pim vd Tillaart, Bart Wilms, Dennis Verbakel, Thijs v Uden (80e Peer vd Kerkhof), Ronny Heijmans (18e Teun v Asten), Thomas Fritsen, Nick Hendriks.