Colet Claessens op WK Rolschaatsen

Sportnieuws Sport

Lieshout/Mierlo - Colet Claessens uit Lieshout is woensdag 28 september samen met haar trainster Jeanne Janssens naar Novara in Italië afgereisd om deel te nemen aan het WK rolschaatsen. Daar neemt zij het op tegen deelnemers uit de hele wereld.

Hoewel Colet al vanaf 2008 deelneemt aan internationale wedstrijden is het telkens maar weer de vraag of het niveau voldoende is om daaraan deel te nemen. Door haar zware studie tandheelkunde heeft ze de afgelopen jaren minder uren op de trainingsbaan kunnen maken dan voorheen. Toch heeft ze bij de wedstrijden die bepalend zijn voor de uitzending, laten zien dat ze in Nederland nog altijd met de top mee kan draaien, wat bij het NK werd bekroond met een tweede plaats. De afgelopen weken heeft ze de nodige uren in de rolschaatshal in Mierlo doorgebracht om zich optimaal voor dit WK voor te bereiden.

Vanwege het hoge deelnemersaantal wordt de wedstrijd gereden in 2 gedeeltes, die 's middags en 's avonds worden afgewerkt. Pas vrijdagavond laat wordt bekend op welke plaats Colet is geëindigd. De uitslag is dan te vinden op www.novara2016.it.