Maaike Jongmans (r)
Maaike Jongmans (r)

Succesvolle Masters Oost-Brabant voor T.V. 't Slotje

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Giulia Hens en Maaike Jongmans zijn kampioen geworden in respectievelijke categorie 6 & 7. Maud van Oosterwijk werd tweede door juist in een zinderende finale tegen Giulia in drie sets net het onderspit te delven.

Beide speelsters gaven in de eerste set niks toe aan elkaar en na meer dan een uur spelen won van Oosterwijk het in een tiebreak. Daarna kantelde de wedstrijd tot 6-2/5-2 in het voordeel van Hens. Helaas werd zij geteisterd door krampaanvallen en gehinderd door een blaar op haar hand. Van Oosterwijk knokte zich tot een 5-5 gelijk. Waarna Giulia Hens toch de laatste twee games weer naar zich toe te trekken en daarmee de masterstitel 6.

Maaike Jongmans liet de thuisspelende Femke Koops gedesillusioneerd achter na een 6-3/6-1 gewonnen finale. Ook zij mag zich Masters kampioen noemen van Oost-Brabant.

Verdere uitslagen T.V. 't Slotje spelers
In de categorie won Gideon van Esch in de achtste finale van hoger ingeschaalde Jelle Meijering met 6-1/4-6/6-3 om vervolgens van de latere winnaar Wouter van de Waarden te verliezen met 6-1/6-4

Myrne van Erp had ook de pech om in haar eerste wedstrijd de latere winnares 5 te treffen. Sophie Schouten won met 6-2/6-4 van Myrne. In dezelfde categorie 5 bij de heren had Bas de Bont het zwaar getroffen met de Brabants kampioen Jim Aarts, 6-1/6-2 verlies. Tom Booy wist zijn achtste finale wel te winnen van Joris Nooyen met 6-4/7-6 na een 5-2 achterstand. Vervolgens was de latere finalist Ruben van Lieshout te sterk. Wel had Booy genoeg break kansen om de eerste set na zich toe te trekken. Helaas werden die niet verzilverd en werd het 6-4/6-1.

Bij de categorie 6 deden ook nog Mats Biemans, Timo Hocjs, Roy Willemsen, Kelly Slaets en Ilse van Rooij mee bij de beste 12 spelers van Oost-Brabant. Mats Biemans overleefde de eerste ronde om daarna te verliezen in rare drie setter(0-6/6-3/3-6) van de vierde geplaatste Rob Lodewijks. Timo Hocks verloor van de latere finalist Richee Lee in drie sets. Na de gewonnen eerste set(7-5), nam Lee het initiatief en won hij met 6-0/6-3. Ilse,Kelly en Roy konden in de eerste ronde meekomen, maar net niet het geluk af dwingen. Ze verloren in close sets van hun tegenstanders.

In de 7 had Laura Vereijken de eerste ronde gewonnen met 6-4/6-4, om daarna van de eerste geplaatste van de Weide te verliezen met 6-3/6-4.

Maud van Oosterwijk (l) en Giulia Hens (r)