2e overwinning dames Sparta'25

Beek en Donk - De dames van Sparta boekten zondag hun 2e overwinning van het seizoen. In een enerverende wedstrijd stonden ze na 90 minuten aan de goede kant van de score: 3-2.

De tegenstander, Volkel, was vooral fysiek aanwezig, wat goed voetbal af en toe lastig maakte. Toch wist Sparta al vroeg in al de wedstrijd de voorsprong te nemen. Een goed teruggelegde bal door Wieke Scheepers werd knap door Karin Haverkort in de verre hoek binnengeschoten.

Na de rust troffen de dames een energiek Volkel aan, dat nog iets van de wedstrijd wilde maken en snel opzoek was naar de gelijkmaker. Deze viel helaas in de 50e minuut, 1-1. De dames van Sparta lieten het hoofd niet hangen en herstelden zich goed. Met een goede actie over links wist de ingevallen Saskia Happé zichzelf vrij te spelen en de bal in de korte hoek binnen te schieten: 2-1. Enkele minuten later werd de marge vergroot naar 2 doelpunten. Een corner van Wieke Scheepers werd op fantastische wijze door Maaike van Linschoten in de kruising gekopt: 3-1.

De kansen voor Sparta bleven komen, echter was het Volkel dat uit het niets de aansluitingstreffer wist te maken. Een hoge lange bal was niet te stoppen voor keeper Marjolein Verhagen.

Een spannende slotfase volgde. Volkel probeerde de gelijkmaker te forceren, maar Sparta wist dit door goed teamwork te voorkomen. De dames boekten daarmee de eerste thuisoverwinning en de tweede zege op rij. Ze staan nu op een prima 4e plaats. De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 30 oktober, uit tegen VCO.