Kerstman Frans Biemans (in Kerstmanpak, midden) tussen de senioren van Badminton Club Lieshout
Kerstman Frans Biemans (in Kerstmanpak, midden) tussen de senioren van Badminton Club Lieshout

Kerst én nieuwjaar bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - De badmintonners van Badminton Club Lieshout sporten deze kerstweken wat minder. Op woensdag 28 december is er immers geen speelavond, maar naast de speelavonden organiseren ze des te meer. Na een gezellig, leuk en geslaagd Kersttoernooi spelen de badmintonners op 29 december mee met Kwizut en houden zij een nieuwjaarsborrel op woensdag 4 januari. Tijdens deze borrel wordt de 'Vrijwilliger van het Jaar' bekend gemaakt.

Kersttoernooi
Conform de traditie is op de laatste speelavond vóór Kerstmis een gezellig kersttoernooi gehouden. Onder luidruchtige begeleiding van Kerstman Frans Biemans speelden zowel de jeugd als de senioren een "wisseltoernooi". Kerstman Frans was bij dit toernooi de tijdsbewaker en wist de oren (en lachspieren) flink te bewerken door het luide geklingel van zijn bel en door het vele 'johoo' en 'hohoho' dat door de sporthal weerklonk. Door zijn (prominente) aanwezigheid werd het toernooi uiteindelijk een heel hilarische speelavond. Na een aantal rondes werd het toernooi afgesloten en kregen alle deelnemers een aandenken van Kerstman Frans om thuis in de kerstboom te hangen. Even lachwekkend was overigens ook de binnenkomst van de Bossche deelnemers aan de midweekcompetitie. Door onduidelijke planningen was de wedstrijd tegen dit team helemaal over het hoofd gezien. BCL-M1/Bavaria wist echter razendsnel te anticiperen en alsnog een team bijeen te verzamelen, waardoor deze wedstrijd alsnog, náást het kersttoernooi, door kon gaan.

Nieuwjaarsborrel
Ook dit jaar trappen de Lieshoutse badmintonners het nieuwe jaar weer af met een nieuwjaarsborrel. Tijdens deze borrel kunnen de sporters elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar overbrengen. Zoals ieder jaar wordt deze borrel gehouden voorafgaand (voor de senioren) en na afloop (voor de jeugd) van de eerste speelavond van het nieuwe jaar: op 4 januari 2017 om 20.00 uur dus. Uiteraard wordt de borrel gehouden in het thuishonk van Badminton Club Lieshout: de kantine van sporthal de Klumper, aan de Papenhoef in Lieshout.

Vrijwilliger van het Jaar
Belangrijk onderdeel van de nieuwjaarsborrel is de bekendmaking van de 'Vrijwilliger van het Jaar'. Vrijwilligers zijn immers de drijvende krachten van een vereniging: zo ook van Badminton Club Lieshout, Het bestuur vindt het zeer belangrijk om de vrijwilligers te koesteren en af en toe ook in het zonnetje te zetten. Één vrijwilliger wordt jaarlijks nog eens extra in het zonnetje gezet: hij of zij wordt dan benoemd tot 'Vrijwilliger van het Jaar' en mag aansluiten bij de groep vrijwilligers die deze eer al eens eerder heeft gekregen. De groep bestaat inmiddels uit Jolanda Steegs, Albert van Gend, Hennie en Mariannne Arends, Karin van den Biggelaar, Frans van Geesink, Niels en Derek Dirven, Jan Legters, Tim van Bommel, Bianca Heuvelmans en Frans van Waardenburg. Zij hebben zich in het verleden al volop ingezet voor Badminton Club Lieshout en zijn daarom al eens extra in het zonnetje gezet. De bekendmaking van de nieuwe 'Vrijwilliger van het Jaar' zal om 20.15 uur plaatsvinden.

Programma
Wo. 28 dec. Géén badminton
Do. 29 dec. 18.15 uur, Kwizut met team 'Clier'
Wo. 4 jan. 20.00 uur, Nieuwjaarsborrel in de kantine van Sporthal 'De Klumper'
Wo. 4 jan. 20.15 uur, bekendmaking 'Vrijwilliger van het Jaar'