Paul Cooijmans op weg naar de finish in Gemert
Paul Cooijmans op weg naar de finish in Gemert

Runnersclub Lieshout in drukke Kerstloop

Sportnieuws Sport

Lieshout - Ondanks het slechte weer in de morgen waren toch vele lopers naar Gemert getrokken, die met de Kerstdagen nog wel een paar calorieën kwijt wilden. Onder hen 12 leden van Runnersclub Lieshout.

Start en finish waren voor het kasteel, verder was het 2,5 kilometer lange parcours afwisselend met zandpaden, klinkerweg en fietspaden. De trimmers konden kiezen voor 1, 2, 3 of 4 ronden. Een deel van de opbrengst ging naar Wensambulance Brabant.

Paul Cooijmans is de nieuwe troef van RCL, ook in Gemert liep hij weer bij de beste mee. Met bijna 200 deelnemers behaalde Paul een mooie 10e plaats op de 10 kilometer in 39:56. Dennis van de Meulengraaf ging rustig van start en finishte in 43:06. Rudy van Kempen liet zien met zijn tijd 46:05 een aanwinst te zijn voor Runnersclub Lieshout. Mies van Berlo, altijd deelnemer in Gemert en zelfs iets sneller dan vorig jaar 46:21. Ook Geert Welten zien we vaak in verschillende wedstrijden en ook nu weer een mooie tijd van 50:26. Harold van Vliet is een van de nieuwe leden van RCL, vorige week al actief in de koppelcross nu een prachtige tijd op de 10 km. in 52:23 Voorzitter Hans Janssen maakte op karakter de 4 ronden vol in 58:40. Ronny van Lieshout begon bescheiden met 5 kilometer in 25:05. Hier zullen de komende maanden enkele kilometers bij moeten als voorbereiding op de marathon van Rotterdam op 9 april.

Bij de dames behaalde Anne Smeets een mooie 5e plaats op de 10 kilometer in 46:11. Ook bij de dames een groot deelnemersveld van 123 atleten. Marjan van de Tillaar benaderde haar persoonlijk record tot op enkele seconden en finishte in 49:17. Loes Janssen hield het na 3 ronden voor gezien en liep de 7,5 kilometer in 49:13. Mireille de Ridder liep 5 kilometer en deed dit in een nieuw persoonlijk record van 32:33. Het was in Gemert weer een drukke en gezellige wedstrijd met vele supporters voor de Laarbeekse lopers.