BC Mixed jeugdteam 6, staand vlnr: Rob, Andrew, Jasper, Noah en Diana. Zittend vlnr: Pleun, Kelly en Neva
BC Mixed jeugdteam 6, staand vlnr: Rob, Andrew, Jasper, Noah en Diana. Zittend vlnr: Pleun, Kelly en Neva

Twee kampioenen bij BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Het was een succesvolle week voor Badmintonclub Mixed. Op donderdagavond 6 april werd seniorenteam 4 kampioen in de eerste klasse van de Helmondse Badminton Bond (HBB). Een paar dagen later op zondag 9 april volgde jeugdteam 6 hun voorbeeld door in de E-klasse van de jeugdcompetitie de titel te grijpen. Beide teams hebben het hele seizoen constant en goed gepresteerd maar moesten tot de laatste competitiedag knokken voor de eerste plaats. De vreugde was dan ook enorm.

Seniorenteam Mixed 4
Door een studie in het buitenland en enkele blessuregevoeligheden was voorafgaand aan het seizoen gekozen voor een ruime bezetting qua heren in dit team. Maar liefst 5 mannen werden opgegeven. Samen met 3 dames bleek dit een succescombinatie te zijn. Voor aanvang van de kampioenswedstrijd stonden de koppies strak van de spanning. Ruud Fransen en Bas van Lieshout speelden niet mee maar waren uiteraard aanwezig om te coachen. Het meegereisde publiek kreeg goed zicht op de wedstrijd want die werd direct voor de tribune in sporthal Suytkade in Helmond gespeeld. Maar ook op de tribune was de spanning voelbaar aanwezig. Zeker toen de twee gemengd dubbels werden verloren. Het team had aan 2 punten voldoende om de titel binnen te slepen. Het eerste punt werd in een prachtige herendubbel binnengehaald door Roger van Lieshout en Bas Fransen. Het leek wel of toen de ban gebroken was. Want in de twee wedstrijden die daarop volgden werd het spel steeds beter, bij vlagen uitmuntend. Wie zou het beslissende punt binnenhalen. Waren het Sabitri Heesakkers en Lauri de Greef in de damesdubbel? Of werd Jeroen Lutterman de held van de avond door zijn singlepartij te winnen? Beide wedstrijden gingen over drie sets en uiteindelijk sloot Jeroen als eerste zijn partij winnend af, kort daarna gevolgd door de dames. Het kampioenschap was een feit. Dat de spanning toen geheel weg was bleek wel uit het feit dat alle andere partijen vervolgens ook werden gewonnen. Zowel Anne Kluijtmans als Lauri de Greef wonnen hun enkelspel in twee sets. De tegenstander van Roger van Lieshout moest helaas geblesseerd opgeven. Met slechts één verloren wedstrijd in een heel seizoen is Mixed 4 de terechte kampioen in de eerste klasse van de HBB.

Jeugdteam Mixed 6
Na zeven wedstrijden te hebben gespeeld stond dit jeugdteam met afstand bovenaan in de E-klasse van de jeugdcompetitie van de HBB. Het kampioenschap gloorde al aan de horizon. Maar toen werden ze weer met beide beentjes op de grond gezet. De nummer twee op de ranglijst won met 5-3. Ze wisten dus dat ze geconcentreerd en scherp moesten blijven spelen. Van de vijf daaropvolgende wedstrijden werden er vier met 8-0 gewonnen. De focus was volledig terug en met nog twee wedstrijden te spelen op de laatste competitiedag hoefde het team nog maar 1 punt te halen om de titel te veroveren. Ze speelden beide wedstrijden als echte kampioenen en wonnen tweemaal met 8-0. Daarmee werd jeugdteam Mixed 6 met afstand kampioen in de E-klasse van de HBB.

Foto's van de kampioensteams staan op de fotopagina van www.bcmixed.nl. Op social media volg je hen op Facebook, Instagram en twitter.

Mixed 4, staand vlnr: Bas, Bas, Jeroen, Ruud en Roger. Zittend vlnr: Anne, Lauri en Sabitri