Vlnr: Arno Donkers, Jan van Rooy, Frank Schepers, Stijn Geene en Sanneke Vogels
Vlnr: Arno Donkers, Jan van Rooy, Frank Schepers, Stijn Geene en Sanneke Vogels

Koningsschieten bij Handboogvereniging De Eendracht

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel – Arno Donkers is zaterdag 22 april, door het schieten van een geweldige wedstrijd, voor de eerste keer koning geworden bij De Eendracht, in de recurve klasse. In de compound klasse is Frank Schepers koning geworden, bij de jeugd werd Stijn Geene voor het tweede opeenvolgende jaar koning.

Dit jaar hebben ze de compound en recurve klasse van elkaar gescheiden, in beide klasse is het nu mogelijk om koning te worden. Dit is voor de recurve schutters eerlijker omdat een compound schutter normaal gesproken meer punten schiet als een recurve schutter.

Het Koningsschieten de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Ook dit jaar was het weer een hele spannende wedstrijd. Vooraf zijn er altijd 2 of 3 schutters die favoriet zijn voor de konings titel. Martijn v.d. Heijden en Walter Jansen waren favoriet. Walter begon erg slecht, en kon zijn slechte start niet meer goed maken. Martijn begon wel erg goed, maar had in het laatste deel van de wedstrijd een terugval.

Als alle 32 pijlen zijn geschoten is er niemand die enig idee heeft wie er nu het beste heeft geschoten. Arno Donkers heeft heel goed geschoten, en ook Jan van Rooy. Na het tellen van de punten kwam voorzitter Martien v.d. Graef met de uitslag, om zo aan de spanning een einde te maken. Bij de jeugd was de verrassing niet zo groot Stijn Geene was met 259 punten voor de 2de keer jeugdkoning. Sanneke Vogels werd met 166 punten prins.

Dan volgt de uitslag voor de compound schutters. Toon van Hoof had een hele slechte pijl geschoten, dus de verwachting was dat Frank Schepers koning zou zijn geworden. Dat werd bevestigd door de voorzitter, Frank is met 291 punten koning geworden.Dan volgt de uitslag van de recurve schutters. Zoals altijd wordt begonnen met de onderste plaats om zo de spanning op te bouwen voor de prins en konings titel. Op de derde plaats is Martijn v.d. Heijden geëindigd met 271 punten. Dan blijven er nog 2 schutters over, Arno Donkers en Jan van Rooy, beide zijn nog nooit koning of prins geweest. Het verschil tussen beide schutters bleek heel erg klein te zijn, maar 3 punten verschil. Jan van Rooy werd met 278 punten Prins en Arno Donkers werd met een mooie score van 281 punten Koning. Een geweldige prestatie voor Arno.

Samen met familie en vrienden hebben ze er nog een gezellige avond van gemaakt, er was genoeg stof om over na te praten.

Recurve klasse
1. Arno Donkers 281 (Koning), 2. Jan van Rooy 278 (Prins), 3. Martijn v.d. Heijden 271, 4. Jo Maas 267, 5. Machiel van Roij 263, 6. Walter Jansen 255, 7. Bertus Mensink 239, 8. Michiel Verbakel 201.

Compound klasse
1. Frank Schepers 291 (Koning), 2. Toon van Hoof 281, 3. Henk Verachtert 255.

Jeugd
1. Paul van Bakel 259 (Koning), 2. Bertus Mensink 166 (Prins).