Sander Leenders op de eerste plaats
Sander Leenders op de eerste plaats

Mooie eerste prijs voor Sander Leenders

Sportnieuws Sport

Mariahout - Vijf judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Budoclub De Hechte Band te Mierlo.

Sander Leenders zat in een poule van vier. Hij wist een spannende eerste partij net niet winnend af te sluiten. Ondanks dat Sander aardig wat worpen probeerde te maken besliste de scheidsrechter helaas in het voordeel van de tegenstander. In de daaropvolgende partij viel het kwartje wel de goede kant op voor Sander. Hij wist wederom geen score op het bord te krijgen, maar zijn aanvallen waren deze keer wel goed voor een winst op beslissing. In de derde partij wist hij met een mooie houdgreep, vol punt, ippon te scoren. Er waren drie judoka's met twee gewonnen wedstrijden, maar op basis van het aantal punten was er een mooie en verdiende eerste plaats voor Sander.

Tim Gielens zat in een poule wat hem volop kansen bood. Hij verloor de eerste partij nipt op beslissing, maar wist in zijn volgende twee partijen met een kesa gatame houdgreep de volle winst binnen te halen. Hij mocht op het tweede treetje van het podium plaats nemen. Rik Iven zat eveneens in een poule van vier judoka's. De eerste partij wist Rik met een houdgreep winnend af te sluiten, ippon. De tweede wedstrijd was aardig gelijk opgaand tot dat Rik geblesseerd raakte in een niet toegestane actie van zijn tegenstander. Rik kon gelukkig na een kort oponthoud zich weer herpakken en wist de partij goed uit te judoën. Helaas viel de beslissing van de scheidsrechter toch in het voordeel van zijn tegenstander, ondanks dat Rik diverse goede aanvallen had ingezet. In de derde partij was er bij Rik het beste wel af, deze ging helaas verloren. Rik mocht na een goede judo ochtend op het podium plaatsnemen met een mooie en verdiende derde plaats, wetende dat er misschien nog iets meer in had gezeten als de beslissing van de scheidsrechter in de rommelige tweede partij waarbij Rik het hoofd koel hield zijn kant op was gevallen.

Krijn van Lieshout zat in een poule van 5 judoka's. Krijn wist zijn eerste partij winnend af te sluiten op houdgreep. In de drie partijen daarna kon hij goed tegenstand bieden, maar zat de winst er helaas niet meer in. Hopelijk kan Krijn de 'fighting' spirit van begin dit judo seizoen weer vinden in het nieuwe jaar. Ilko Swinkels zat in een poule van zes judoka's. Na een spannende eerste partij waarin Ilko diverse aanvallen wist te plaatsen, maar helaas geen score op het bord wist te krijgen, was de winst op beslissing van de scheidsrechter toch binnen. In de daaropvolgende partijen was er nog twee keer winst voor Ilko met een mooie houdgreep en een o-soto-gari. Helaas viel de eindpuntentelling door de onderlinge resultaten niet zijn kant op met een vijfde plaats als resultaat. Als Ilko echter dit aanvallende judo doorzet zit een (hoger) plekje op het podium er een volgende keer zeker in.