William Vlamings
William Vlamings

Clubkampioenschappen ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De tafeltenniscompetitie staat weer voor de deur en als voorbereiding daarop hield ATTC'77 de jaarlijkse clubkampioenschappen. Omdat het niveauverschil binnen de vereniging groot is, werden twee avonden georganiseerd, één voor de recreanten en één voor de competitiespelers.

Op donderdag 18 januari was het de beurt aan de recreanten. Er deden 10 spelers mee, voornamelijk van de donderdagavond- en vrijdagmorgengroep. De spelers werden verdeeld over twee vijfkampen waarna nog plaatsingswedstrijden werden gespeeld. Op deze manier speelde iedereen vijf wedstrijden. Wilma van Beek was de sterkste in haar poule voor Wim van Handel. In de andere poule eindigde Cor van de Ven als eerste voor Hennie Kuijpers. In de finale was Wilma van Beek te sterk voor Cor van de Ven. Door de niet tafeltennissers werd een biljarttoernooitje gespeeld dat gewonnen werd door Karel van der Putten.

Op vrijdag 19 januari streden 17 competitiespelers en de winnaar van de recreanten, Wilma van Beek, om de titel. De spelers werden verdeeld over drie zeskampen. In de eerste zeskamp eindigde William Vlamings zoals verwacht als eerste voor Jos Beniers. In de andere twee poules verliep het niet helemaal volgens de verwachtingen. Titelverdediger Bart Boetzkes won zijn eerste vier wedstrijden, maar verloor toen nipt van Frederieke van de Poel met 9-11, 12-14, 12-10, 11-13 en eindigde als tweede waarmee zijn kans op de titel verkeken was. Ook Johan Voorhout, uitkomende in het eerste competitieteam, kon het niet waarmaken in zijn poule. Hij verloor van zowel Mark Rovers als Albert Scheepers. Vervolgens won Albert van Mark en mocht hij de strijd naar de titel voortzetten tegen William en Frederieke. Hij verloor van allebei en eindigde als derde. William won overtuigend van Frederieke en pakte de titel weer terug van Bart.

Ranglijst competitiespelers
1. William Vlamings, 2. Frederieke van de Poel, 3. Albert Scheepers, 4. Bart Boetzkes, 5. Jos Beniers, 6. Mark Rovers, 7. Johan Voorhout, 8. Jeroen Doensen, 9. Wilma van Beek, 10. Bart Willems, 11. Johan Heurter, 12. Juul Verbeeten, 13. Gerdi van den Boomen, 14. Stephan Vergroesen, 15. Werner Doensen, 16. Tessa van den Boogaard, 17. Richard Doensen, 18. Marianne Kuijpers

Ranglijst recreanten
1. Wilma van Beek, 2. Cor van de Ven, 3. Wim van Handel, 4. Hennie Kuijpers, 5. Henk Berkers, 6. Gerda Berkers, 7. Gerrie Manders, 8. Nel de Boon, 9. Marleen van der Bruggen, 10. Piet van den Heuvel

William Vlamings
Wilma van Beek
Afbeelding