De deelnemers aan het senioren-dubbeltoernooi met de winnaars in hun midden: Laurence Roijackers en Maartje van Velthooven
De deelnemers aan het senioren-dubbeltoernooi met de winnaars in hun midden: Laurence Roijackers en Maartje van Velthooven

Dubbeltoernooi bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Ook de senioren van Badminton Club Lieshout hebben hun jaarlijkse dubbeltoernooi gespeeld. De senioren maakten er een gezellig én spannend toernooi van, waarin flink gestreden werd. Na de finale mocht Laurence Roijackers zich tot winnaar kronen bij de heren. Maartje van Velthooven was de enige vrouwelijke deelneemster, waardoor zij automatisch de beste bij de dames was.

Dubbeltoernooi
Badminton Club Lieshout heeft ook bij de senioren een dubbel-toernooi gehouden. De groep deelnemers speelden dit jaar, net als in afgelopen paar jaren, steeds 'voor zichzelf'. Samen met steeds-een-andere-partner werkten de senioren eerst tien speelrondes af. In iedere ronde speelden zij met een andere partner en verzamelden ze voor zichzelf punten. De partijen bestonden uit één set, tot 21 punten, waardoor een groot aantal partijen achter elkaar afgewerkt kon worden. Na de tien partijen uit de eerste ronde stond Bert Manders nog fier bovenaan. Met één punt voorsprong op Laurence Roijackers en twee op Stan van Vijfeijken en Wouter van Vijfeijken moest hij, na een tussenronde, nog één keer aan de bak: deze keer voor dubbele punten. Omdat deze finalepartij verloren werd wipte Laurence Roijackers alsnog over Bert heen en werd hij uiteindelijk gehuldigd als winnaar van het dubbeltoernooi. Maartje van Velthooven was dat al voordat ze één shuttle geslagen had. Als enige dame tussen de groep heren hield zij kranig stand en haalde zelfs, samen met Bert Manders, ook één zéér verdiend punt binnen. Uiteindelijk moest zij wel genoegen nemen met de minste punten, maar ook zij had een leuk, actief en gezellig toernooi gespeeld.

Uitslag
Heren: 1. Laurence Roijackers (8 pt.), 2. Bert Manders, Wouter van Vijfeijken (7 pt.), 3. Frans van Waardenburg (6 pt.), 4. Ruud van Vijfeijken, Stan van Vijfeijken (5 pt.), 5. Richard Essers, Jeroen van der Heiden (3 pt.)

Dames: 1. Maartje van Velthooven (1 pt.)

Singletoenooi
In eerste instantie stond het singletoernooi voor de senioren van Badminton Club Lieshout gepland op zondag 8 april. Op die datum moet het eerste herenteam echter spelen voor het kampioenschap van de regio Brabant, waardoor deze heren niet kunnen deelnemen aan dit toernooi. Om die reden zal een nieuwe datum gezocht worden voor dit toernooi; alle senioren moeten immers de kans hebben om deel te kunnen nemen.