Drukte voor het doel van ELI-sluitpost Beau Bastiaans

Prachtige zege voor ELI

Lieshout - Op een druilerig sportpark in Stiphout heeft ELI zichzelf zondag een grote dienst bewezen door met 1-4 te winnen van de plaatselijke tricolores. Mede door het verlies van buurman ASV'33 is het lijfsbehoud voor de 4e klasse nagenoeg zeker. Met nog 2 duels te spelen bedraagt de voorsprong op de enige concurrent ASV'33 5 punten.

Bij aanvang van de wedstrijd tegen de hooggeplaatste tegenstander lag dat gunstige scenario zeker niet voor de hand. Doelman Robin Evers moest in de warming-up geblesseerd afhaken en er moest gewacht worden op Beau Bastiaans, die in Uden met het 2e team had gespeeld. Ook moest ELI nog van shirt wisselen, omdat de scheidsrechter oordeelde, dat er te weinig verschil was met het shirt van de thuisclub.

De thuisclub, die nog volop kansen had op promotiewedstrijden, kwam sterk uit de startblokken. ELI mocht zich in de 13e minuut in de handen knijpen, dat er geen doelpunt viel bij een scrimmage voor het doel. Lex Hollanders en de sterk keepende Beau Bastiaans wisten dit te voorkomen. Even later moest Patrick Swinkels geblesseerd het veld verlaten en zag Theo Donkers zich genoodzaakt zijn team om te zetten. Dat werkte positief. De ploeg, die tot dat moment nog nauwelijks op de helft van Stiphout was verschenen, werd sterker. Dat leverde enkele hoekschoppen en afstandsschoten op, maar echt dreigend was dit niet. Alleen Lex Hollanders was met zijn kopbal dicht bij een doelpunt. Aan de andere zijde had ELI het geluk, dat de voorhoede van de thuisclub onnauwkeurig was in de afronding. In de laatste minuut van de 1e helft zwijnde het team van Theo Donkers, toen de bal uit een toegekende vrije trap tegen de kruising belandde.

Na de theepauze werd het een heel andere wedstrijd met een sterker en hardwerkend ELI, dat ook nog doeltreffend was. In de 47e minuut werd Ruben van Hoof juist buiten het 16-meter gebied nog onreglementair gestuit. Uit de toegekende vrije trap was het Roel van Mook, die de bal raak schoot, 0-1. Stiphout Vooruit ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Beau Bastiaans toonde zich keer op keer een sta-in-de-weg. Aan de andere zijde miste Stijn Donkers een dot van een kans. Zijn te zachte inzet werd nog door een verdediger van de doellijn gehaald. 20 minuten voor tijd kwam ELI toch op een 0-2 voorsprong. Het was Bram Donkers, die op aangeven van Stijn Donkers de bal hard binnen schoot. Even later bouwde ELI de voorsprong verder uit. Nu was het Stijn Donkers, die een puike voorzet van Niels den Bol keurig afrondde, 0-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar 2 minuten later kwam de 1-3 op het scorebord door een actie van Teun Welten. ELI hield het initiatief, won de duels om de afvallende bal en wist nog een 4e doelpunt te scoren. Bram Donkers liet zijn 2e treffer aantekenen op aangeven van Niels den Bol, 1-4.

Zondag ontvangt ELI in de laatste thuiswedstrijd vv Acht, dat nog aanspraak kan maken op promotie.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Stan Kastelijn, Lex Hollanders, Rob Spijkers, Patrick Swinkels (Joris Ganzewinkel), Aaron Hurkx, Stijn Donkers (Roel Donkers), Roel van Mook, Niels den Bol, Ruben van Hoof en Bram Donkers (Willem Slegers).