Sparta'25 op titelkoers na goed Hemelvaartsweekend

Beek en Donk - Op Hemelvaartsdag was Boekel Sport de tegenstander van Sparta'25 Afgelopen zondag troffen de groen-witten Nooit Gedacht uit Geffen. In de strijd om het kampioenschap heeft Sparta'25 een ruime overwinning geboekt op bezoek bij beide clubs.

Sterke eerste helft is genoeg tegen Boekel Sport
Sparta'25 schoot uit de startblokken tegen Boekel Sport. Meteen werden de bedoelingen van Sparta duidelijk. In de tiende minuut kwam de ploeg op voorsprong dankzij een treffer van Rick van Heijnsbergen: 0-1. Kort daarop verdubbelde Rene Brouwers de voorsprong en nog binnen het half uur maakte Michiel Koot de 0-3. In de 35ste minuut kreeg Sparta '25 een strafschop welke feilloos werd benut door Jaccy van den Enden (0-4). In de tweede helft gebeurde er niet veel meer. Trainer Willem Aarts was tevreden: "we stonden na iets meer dan een half uur met 0-4 voor dus ik ben content. Zeker gelet op het doelsaldo hebben we goede zaken gedaan vandaag."

Scheidsrechter drukt stempel in Geffen
In de wedstrijd tegen Nooit Gedacht drukte scheidsrechter Mandemakers wel heel nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Bovenop een flink aantal gele kaarten trakteerde hij maar liefst 3 spelers op een rode kaart, waaronder Spartaan Bob Klaassen.

In het eerste half uur kwamen de groenwitten een paar keer gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Beide keren stond René Brouwers met een vrije trap aan de basis. In de 16e minuut kopte Michiel Koot naast en in de 28e minuut verdween ook een inzet van Philippe Cleutjens naast het doel. In de 36e minuut kopte Jaccy van den Enden een prima voorzet van Rick van Heijnsbergen via de onderkant van de lat binnen, 0-1. In de 41e minuut wist Philippe Cleutjens een vrije trap van René Brouwers wel doeltreffend met een rake kopbal af te ronden. In de 53e minuut tikte Jaccy van den Enden een mooie voorzet van Elco van Schijndel binnen, 0-3. Twee minuten later werd een inzet van de gastheren door de Sparta verdediging van de doellijn gekeerd. Tot ontzetting van heel Sparta'25 werd een overtreding van Bob Klaassen met een rode kaart bestraft. Een paar minuten later moest ook Nooit Gedacht met 10 man verder omdat Dennie Strik rood voorgeschoteld kreeg. Hierna waren de beste kansen weer voor Sparta'25. Eerst kopte Jaccy van den Enden een voorzet van Rick van Heijnsbergen naast. Een paar minuten later kreeg Jaccy van 11 meter de kans om de score op te voeren. Maar met een redding in de rechter benedenhoek wist de doelman de penalty te stoppen. In de 82e minuut wist doelman Leon van de Acker met een mooie redding de nul te houden. Een paar minuten voor tijd moest de tegenstander met 9 verder, nadat er voor de derde keer in deze wedstrijd een rode kaart werd uitgedeeld.

Omdat de complete top 4 een overwinning bij mocht schrijven blijft het de komende 2 weken onverminderd spannend in deze derde klasse D.

Komende zondag speelt Sparta'25 de laatste thuiswedstrijd tegen Boekel Sport.