Jaccy van den Enden komt voor zijn tegenstander en werkt op aangeven van Elco van Schijndel de 2-1 binnen

Sparta'25 heeft kampioenschap voor het grijpen

Beek en Donk - Sparta'25 heeft nog één zege nodig om zich tot kampioen van de derde klasse D te kronen. Dat moet dan komende zondag in en tegen Handel gebeuren. Afgelopen zondag werd thuis een belangrijke overwinning geboekt tegen Boekel Sport (4-2).

In de uitwedstrijd tegen Boekel had Sparta er in 30 minuten al vier in liggen. Boekel had daarvan geleerd en speelde nu in een verdedigende gesloten organisatie. Sparta begon ietwat nerveus aan de wedstrijd. Sparta kwam in de openingsfase, na 5 minuten, op een 0-1 achterstand. Een slecht weggewerkte bal werd direct door de Boekelse aanvoerder vanaf 20 meter op de pantoffel gepakt. De Sparta keeper stond te ver voor de goal en de bal ging er fantastisch overheen. De eerste helft ging gelijk op waarin Boekel zich beperkte tot verdedigen en counteren. Sparta probeerde de hechte verdediging te slechten maar kwam er niet doorheen.

De tweede helft was amper honderd tellen onderweg toen Joost Ankersmit de gelijkmaker tegen de touwen wist te koppen: 1-1. Op het uur schoot Jaccy van den Enden Sparta'25 op voorsprong: 2-1. Boekel leek verslagen, maar een kwartier voor tijd kwam Boekel Sport uit het niets op gelijke hoogte, met wederom een fantastisch afstandschot. De spanning op sportpark 't Heereind nam toe. Zeker omdat de tussenstanden op de andere velden ook zeer spannend waren.

De ijzersterk spelende Elco van Schijndel maakte tien minuten voor tijd de 3-2. Dat was de bevrijdende treffer. In de slotfase was het invaller Jeremy Raaijmakers die aan alle spanning een einde maakte door de 4-2 te scoren. Door het verlies van naaste concurrent Volkel volstaat volgende week een overwinning voor Sparta'25. De wedstrijd tegen Handel begint om 14.30 uur.

Als het kampioenschap binnengehaald wordt is er in het clubhuis in Beek en Donk uiteraard een groot feest. DJ Daxx zal de muziek verzorgen. Dus kom allen het vaandelteam steunen in Handel en kom daarna naar het clubhuis.

Huldiging
Bij het behalen van het kampioenschap wordt Sparta'25 maandag 28 mei om 18.00 uur gehuldigd door de gemeente Laarbeek bij 't Oude Raadhuis in Beek en Donk.

JO-19 kan ook kampioen worden
Sparta'25 JO-19 kan aanstaande zaterdag ook kampioen worden. Dan moet er zelf gewonnen worden van SCMH uit Mariaheide. Direct concurrent DAW moet dan wel verliezen. Als zowel Sparta als DAW wint, kan het kampioenschap op woensdag op woensdag 5 juni in de uitwedstrijd tegen DVG uit Liempde behaald worden. De wedstrijd zaterdag tegen SCHM begint om 15.00 uur. Laat dit een mooie opwarmer worden voor het kampioenschap op zondag van het vaandelteam.