Uit deze voorzet van Rob Spijkers ontstond een grote doelkans. Bram Donkers kijkt toe. Op de achtergrond Roel van Mook

ELI handhaaft zich in de 4e klasse

Lieshout - ELI heeft een mooie prestatie geleverd om zich al voor het einde van de competitie te handhaven in de 4e klasse. Dit gebeurde niet op eigen kracht, omdat het zelf met 0-2 verloor tegen vv Acht, maar door het verlies van nabuur ASV'33. Met nog 1 wedstrijd te spelen zijn de 5 punten achterstand niet meer in te halen door de ploeg uit Aarle-Rixtel. Op sportpark 't Luijtelaar kon daarom na afloop een klein feestje gevierd worden.

ELI ging van start met de ploeg, die vorige week in de 2e helft zo succesvol was tegen Stiphout Vooruit. Dus zonder Patrick Swinkels, die nog geblesseerd was en met Beau Bastiaans, die opnieuw liet zien goed te kunnen keepen, als vervanger van de geblesseerde Robin Evers. In het eerste kwartier hadden de bezoekers het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Hierna ontstond een gelijk opgaande wedstrijd met na 20 minuten een uitgelezen kans voor ELI na een door Rob Spijkers genomen vrije trap. Lex Hollanders had de pech, dat hij de bal vlak voor doel niet goed kon raken. Even later was Acht het meest dichtbij een doelpunt toen Van Kemenade zijn kopbal op de lat zag belanden. Voor rust wisten beide teams nauwelijks nog doelrijpe kansen te creëren. Bram Donkers zag zijn schot op aangeven van Ruben van hoof langs gaan en aan de overzijde pakte Beau Bastiaans het harde schot van Van den Heuvel.

Direct na rust drongen de bezoekers ELI in de verdediging. Bij een overwinning maakte Acht namelijk nog een goede kans om de 3e periodetitel te pakken. De gevaarlijke spits Wijgergans kon nog 2 keer ternauwernood van scoren worden afgehouden, maar in de 55e minuut was het wel raak toen hij een lage voorzet bij de 1e paal wist in te tikken, 0-1. ELI kon hier weinig tegenover stellen. Pas in de 63e minuut leverde Ruben van Hoof het eerste schot van de 2e helft af. De Blauwwitten hoefden ook niet meer zo nodig, omdat de voor ELI gunstige tussenstand bij ASV'33 bekend was. Rob Spijkers, die stopt in de selectie, kreeg een applauswissel.

10 minuten voor tijd viel de 2e treffer. Eerst wist Beau Bastiaans een kopbal van dichtbij nog fraai tot hoekschop te verwerken, maar hieruit scoorde Van de Nieuwenhof de 0-2. In het resterende tijd kwam geen verandering meer in de stand. Beide teams waren tevreden met de 0-2. De thuisploeg handhaaft zich en Acht maakt nog kans op een periodetitel.

Zondag 27 mei speelt ELI de derby uit tegen Mariahout, een wedstrijd waar niets meer op het spel staat als onderlinge wedijver.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Stan Kastelijn, Lex Hollanders, Rob Spijkers (Bas Hollanders), Aaron Hurkx, Roel van Mook, Stijn Donkers, Joris Ganzewinkel (Roel Donkers), Niels den Bol, Ruben van Hoof (Willem Slegers) en Bram Donkers.