Archief: De dames van Mariahout vieren het kampioenschap!
Archief: De dames van Mariahout vieren het kampioenschap!

Damesvoetbal op de kaart in Mariahout

Sportnieuws Sport

Mariahout - Zo'n twaalf á dertien jaar geleden begon de samenwerking tussen Toon Bekkers en Ton van Bussel als verantwoordelijk duo van het damesvoetbal in Mariahout. De rolverdeling was van meet af aan duidelijk: Toon regelde alle technische zaken en Ton ondersteunde op andere vlakken, of zoals hij het zo mooi noemt, hij was de mental coach van het team. Die samenwerking heeft tot mooie ontwikkelingen en meerdere hoogtepunten geleid.

Toon en Ton, twee namen die in Mariahout onmiskenbaar samengaan met het damesvoetbal. Vele jaren lang waren zij meerdere dagen op het sportpark aanwezig om het damesvoetbal bij v.v. Mariahout naar een hoger plan te tillen. En toch, na zo'n dertien jaar, stoppen ze er mee. Op de vraag waarom antwoord Ton: "Het was geen makkelijke beslissing, want de dames zijn me veel te lief. Maar nu is de tijd aangebroken, dat er iets anders moet komen. Al zal ik altijd supporter van ze blijven en als ze me nodig hebben kunnen ze altijd bij me blijven komen. Dat verandert nooit."

Absoluut hoogtepunt was vorig seizoen, toen Mariahout VR1 met indrukwekkende cijfers kampioen werden in de 6e klasse en daarnaast ook nog reikten tot de bekerfinale die ze helaas nipt verloren van de dames van RKVB uit Baexem. Voor Toon zijn het niet alleen deze sportieve successen die vorig seizoen hebben laten zien wat voor geweldig damesteam v.v. Mariahout heeft. Ook op het persoonlijk vlak laten de dames zien dat ze een echt team zijn en altijd voor elkaar klaar staan.

Voor velen is het trainen van een damesteam niet weggelegd, volgens Toon is het echter makkelijker om een damesteam te trainen dan een mannenteam. Dames zijn als team vaak hechter en hoeven in het veld niet eerst vijf tegenstanders uit te spelen voordat ze de bal afstaan aan een medespeler. Van het haantjesgedrag waar bij de mannen wel eens sprake van is daar heb je bij de dames geen last van, aldus Toon.

Mede door Toon en Tons inzet voor het damesvoetbal zijn er ook meer meiden bij v.v. Mariahout gaan voetballen. Naast de meiden in diverse jeugdelftallen heeft er dit jaar sinds lange tijd weer een meidenelftal competitie gespeeld en zij werden direct kampioen. Dus met die aanwas zit het wel goed, daar zijn de heren ook niet bang voor.

Een mooie tijd met Mariahout VR1 zit er voor de twee op. Ze hopen dat er op korte termijn nieuwe begeleiders zich aandienen om het dameselftal verder vooruit te helpen. Dus mocht er iemand interesse hebben, dien je aan bij de club.

Ton van Bussel
Toon Bekkers